Rastoke, Kroatië

Rastoke, Kroatië Omgeven door tientallen watervallen en oude molens, is Rastoke een leuke stop in de buurt het beroemde park Plitvicemeren. Tussen al die klaterende watervallen is het niet moeilijk je voor te stellen dat het ruim 300 jaar oude Rastoke vaak 'Klein Plitvice' wordt genoemd. Vergaap je aan de sprookjesachtige omgeving vol met houten huizen en oude molens en lunch met een vers gevangen forel, een lokale specialiteit. Let op: voor een deel van het bezoek aan Rastoke betaal je entree.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Korana rivier

De Slunjčica rivier en de Korana rivier komen hier samen en dat zorgt onder andere voor mooie watervallen op een aantal plekken. De bekendste watervallen die veel bezoekers trekken zijn onder andere de Vilina Kosa en de grootste: waterval Buk. Wanneer je entree betaalt voor het mooiste deel van Rastoke, krijg je een kaart mee waarop je de prachtigste plekken kunt vinden. Voor de thrill-seekers: je kunt ook nog over de Korana rivier raften!

Rastoke, Kroatië

Slunj

Slunj is een aangrenzende stadje bij het dorpje Rastoke. Hier vind je meer restaurants en accommodaties en is het hele stadje vrij toegankelijk. Ook hier vind je nog mooie watervallen nabij molens, maar het zijn er minder dan in het dorpje Rastoke.

Rastoke, Kroatië
Ballon!