Reisinfo Monaco

Monaco Ville, Monaco Aan de prachtige kust tegen de Franse grens ligt het kleine vorstendom Monaco. Met een oppervlakte van iets meer dan twee vierkante kilometer is dit het kleinste land ter wereld met een kustlijn. Ter vergelijking: het land is kleiner dan Central Park in New York. Monaco staat natuurlijk in de eerste plaats bekend om zijn rijke inwoners, er wonen volgens de laatste cijfers ruim twaalfduizend miljonairs.

Je kunt je hier uren vermaken door in de haven naar de hagelwitte gigantische jachten te kijken. Op iedere straathoek tref je de meest uiteenlopende dure sportwagens en de winkelstraten zijn het thuis van luxe merken als Chanel en Prada. Beroemde quartiers (wijken) zijn Monaco Ville en Monte Carlo. In Monaco Ville ligt onder andere het Prinselijk Paleis van Monaco, dat ook vandaag de dag bewoond wordt door Prins Albert en zijn vrouw Charlène. Je kunt dit paleis bezoeken, inclusief de mooie tuinen en een museum volledig gewijd aan Napoleon Bonaparte.

In Monte Carlo liggen onder andere het beroemde casino van Monte Carlo en het Formule 1-circuit, maar ook het beroemde Hôtel de Paris. Het circuit loopt voor het luxe hotel langs en het leuke is dat je er zelf ook overheen kunt rijden, met je eigen (huur)auto.

Ballon!