Reisinfo Agder, Noorwegen

Zuid-Noorwegen heeft de bijnaam Noorse Rivièra, vanwege de gezellige kustplaatsjes, baaien en rotseilandjes. Heel anders dan de hoge plateaus en fjorden aan de westkant. Het binnenland zit vol bossen en meren. De plaats Kristiansand is voor veel toeristen de eerste plek waar ze aan land gaan voor een rondreis in Noorwegen. Het is namelijk de havenplaats voor veerboten vanuit Denemarken. In deze gezellige plaats kun je gerust een dagje blijven hangen. Dwaal door het oude centrum en de haven, voor je neerploft op het stadsstrand Bystranda.

Evje in de regio Agder
Flekefjord in de regio Agder

Vanuit Kristiansand kun je de kust verkennen. In het westen van de regio Agder liggen bezienswaardigheden als het stadje Flekkefjord met Nederlandse invloeden en het eiland Hidra met het fort op de berg Hågåsen. Rijd je naar het oosten, dan ontdek je de Noorse Rivièra in de leuke badplaatsen Fevik en Arendal (de inspiratiebron voor Arendell in de film Frozen). De ruige natuur van Noorwegen is nooit ver weg. Rond de vele eilanden kun je prachtig kajakken.

Ben je een echte wandelaar, fietser of all-round avonturier, ook dan zit je goed in de regio Agder. Het is namelijk een bosrijke regio, afgewisseld met rivieren en moerassen. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de fjorden, rivieren en meren, er zit hier veel beekforel. Langs het dorp Evje stroomt de rivier de Otra, stap je in een raft en peddel je naar de Byglandsfjord. Bij Åmli kun je niet alleen uitstekend wandelen, maar ook klimmen op de Via Ferrata in het dorp. De fietsroute langs het oude treintracé van Åmli naar Treungen is ook een aanrader.

Midden in Agder (grofweg de regio rond Evje) ligt het Setesdal. Maak in de zomer een ritje met een historische stoomtrein van de Setesdalsbanen. Wist je dat er helemaal in het noorden nog een kudde wilde rendieren leeft? Houd je ogen ook open voor elanden, herten, vossen en ander wild.

Rondreizen door Agder, Noorwegen

Een aantal van onze Noorwegen-rondreizen gaan door de regio Agder. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Rondreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Rondreis Noorse fjorden en valleien

Een complete en afwisselende camperrondreis door Noorwegen! Je reis start in de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder de nationale parken Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen; het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Tijdens deze camperreis heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde.

Noors Volksmuseum, OsloJostedalsbreen, SognefjordBergenNationaal Park Rondane
Ballon!