Reisinfo Agder, Noorwegen

Agder Het is misschien wel de eerste plek waar je aan land gaat als je een autorondreis in Noorwegen gaat maken. Kristiansand is de havenplaats voor veerboten vanuit Denemarken. Meteen ook een leuke stad om een dagje te blijven hangen. Er is veel te zien en de sfeer in de stad is erg gezellig. Dwaal door het oude centrum en de haven, voor je neerploft op het stadsstrand Bystranda.

Vanuit deze stad kun je de kust gaan verkennen. In het westen liggen highlights als het stadje Flekkefjord, met Nederlandse invloeden, het eiland Hidra met het fort op de berg Hågåsen. Rijd je naar het oosten, dan ontdek je de Noorse Rivièra in de leuke badplaatsen Fevik en Arendal (de inspiratiebron voor Arendell in de film Frozen). Toch is de ruige natuur van Noorwegen nooit ver weg. Tussen Grimstad en het boekenstadje Tvedestrand ligt nationaal park Raet. Rond de vele eilanden kun je prachtig kajakken.

Ben je een echte wandelaar, fietser of all-round avonturier, ook dan is er van alles te doen in de regio Agder. Het is namelijk een bosrijke regio, afgewisseld met rivieren en moerassen. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de fjorden, rivieren en meren, er zit hier veel beekforel. Langs het dorp Evje stroomt de rivier de Otra, stap in je raft en peddel naar de Byglandsfjord. Bij Åmli kun je niet alleen uitstekend wandelen, maar ook klimmen op de Via Ferrata in het dorp. De fietsroute langs het oude treintracé van Åmli naar Treungen is ook een aanrader.

Midden in Agder (grofweg de regio rond Evje) ligt het Setesdal. Maak in de zomer een ritje met een historische stoomtrein van de Setesdalsbanen. Wist je dat er helemaal in het noorden nog een kudde wilde rendieren leeft? Houd je ogen ook open voor elanden, herten, vossen en ander wild.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan