Reisinfo Agder, Noorwegen

Het is misschien de eerste plek waar je aan land gaat als je een rondreis in Noorwegen gaat maken: Kristiansand is de havenplaats voor veerboten vanuit Denemarken. In deze gezellige plaats kun je gerust een dagje blijven hangen. Dwaal door het oude centrum en de haven, voor je neerploft op het stadsstrand Bystranda.

Evje in de regio Agder
Flekefjord in de regio Agder

Vanuit Kristiansand kun je de kust verkennen. In het westen van de regio Agder liggen bezienswaardigheden als het stadje Flekkefjord met Nederlandse invloeden en het eiland Hidra met het fort op de berg Hågåsen. Rijd je naar het oosten, dan ontdek je de Noorse Rivièra in de leuke badplaatsen Fevik en Arendal (de inspiratiebron voor Arendell in de film Frozen). De ruige natuur van Noorwegen is nooit ver weg. Rond de vele eilanden kun je prachtig kajakken.

Ben je een echte wandelaar, fietser of all-round avonturier, ook dan zit je goed in de regio Agder. Het is namelijk een bosrijke regio, afgewisseld met rivieren en moerassen. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de fjorden, rivieren en meren, er zit hier veel beekforel. Langs het dorp Evje stroomt de rivier de Otra, stap je in een raft en peddel je naar de Byglandsfjord. Bij Åmli kun je niet alleen uitstekend wandelen, maar ook klimmen op de Via Ferrata in het dorp. De fietsroute langs het oude treintracé van Åmli naar Treungen is ook een aanrader.

Midden in Agder (grofweg de regio rond Evje) ligt het Setesdal. Maak in de zomer een ritje met een historische stoomtrein van de Setesdalsbanen. Wist je dat er helemaal in het noorden nog een kudde wilde rendieren leeft? Houd je ogen ook open voor elanden, herten, vossen en ander wild.

Rondreizen door Agder, Noorwegen

Een aantal van onze Noorwegen-rondreizen gaan door de regio Agder. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je gelijk de manier van reizen aan kunt passen en het aantal dagen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder

Hoge bergen, fjorden en oneindige kusten: welkom in Zuidelijk Noorwegen. Tijdens deze fly-drive maak je een praktisch one-way van de pittoreske stad Bergen naar de hoofdstad Oslo. Je bezoekt natuurwonderen als de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga bij het nationale park Folgefonna. Via een mooie route langs de 27 haarspeldbochten van Lysevegen en de Kjeragbolten reis je naar het zuidelijkste puntje bij het idyllische stadje Mandal om te eindigen in Oslo.

Lysefjord, RogalandTrolltungaBergenFurulunden Mandal
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!