Reisinfo Innlandet, Noorwegen

Innlandet De naam zegt het al, Innlandet is het binnenland van Noorwegen. Geen blauwe fjorden omringd door groene bergen maar het echt ruige Noorwegen. Innlandet herbergt namelijk meerdere prachtige nationale parken.

Een must visit is nationaal park Rondane, een echt wandelparadijs. Loop van hut naar hut, om zo meerdere tweeduizenders de bedwingen. Uiteraard zijn er ook prachtige dagwandelingen. Ben je niet zo'n wandelaar, rijd dan de Noorse Toeristische Route Rondane en stop bij de Sohlbergplassen, een schitterend uitzichtpunt.

Verken het land van de reuzen, dit is nationaal park Jotunheimen. De Sognefjellet is misschien wel de mooiste route hier, plus je kunt hem met de auto rijden. Onder leiding van een gids kun je hier in de zomer een ijsgrot bezoeken bij Klimapark 2469. Wandelaars en fietsers kunnen hier uiteraard ook hun hart ophalen. Voor de echte adrenaline-kick kun je raften en canyoning op de rivier Sjoa.

Wist je dat de Olympische Winterspelen van 1994 in de regio Innlandet plaatsvonden? De stad Lillehammer organiseerde dit evenement samen met de plaatsen Hamar en Gjøvik. In alle steden kun je nog stadions en musea bezoeken. Als je hier toch bent, verken dan het mooie meer Mjøsa met een oud stoomschip: de Skibladner.

Duik in de geschiedenis van de regio in een van de openlucht- en volksmusea. Je vindt deze op meerdere plekken en het is dan ook iets wat ze in Noorwegen goed kunnen: hun geschiedenis tonen aan de hand van oude gebouwen, tradities en activiteiten. Door de hoge bergen is Innlandet niet alleen in de zomer een fantastische actieve bestemming, in de winter kun je hier goed skiën en langlaufen. Kortom, Innlandet is een goede keuze voor een rondreis door Noorwegen met de auto

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan