Reisinfo Innlandet, Noorwegen

De naam zegt het al, Innlandet is het binnenland van Noorwegen. Tijdens een rondreis door Innlandet zie je het echt ruige Noorwegen. Innlandet herbergt meerdere prachtige nationale parken.

Sohbergplassen in Nationaal Park Rondane
Regio Innlandet Noorwegen Jotunheimen natoinaal park

Een must-see, niet alleen in de regio Innlandet, maar ook ver daarbuiten is Nationaal Park Rondane, een echt wandelparadijs. Loop van hut naar hut, om zo meerdere tweeduizenders de bedwingen. Uiteraard zijn er ook prachtige dagwandelingen. Ben je niet zo'n wandelaar, rijd dan de Noorse Toeristische Route Rondane en stop bij de Sohlbergplassen, een schitterend uitzichtpunt.

Verken het land van de reuzen in Nationaal Park Jotunheimen. De Sognefjellet is misschien wel de mooiste route hier. Je kunt hem met de auto rijden. Onder leiding van een gids kun je hier in de zomer een ijsgrot bezoeken bij Klimapark 2469. Voor de echte adrenaline-kick ga je raften en canyoning op de rivier Sjoa.

Wist je dat de Olympische Winterspelen van 1994 in de regio Innlandet plaatsvonden? De stad Lillehammer organiseerde dit evenement samen met de plaatsen Hamar en Gjøvik. In alle steden kun je nog stadions en musea bezoeken. Als je hier toch bent, verken dan het mooie meer Mjøsa aan boord van het oude stoomschip de Skibladner.

Duik in de geschiedenis van de regio in een van de openlucht- en volksmusea. Het is iets dat ze in Noorwegen goed kunnen: hun geschiedenis tonen aan de hand van oude gebouwen, tradities en activiteiten. Door de hoge bergen is Innlandet niet alleen in de zomer een fantastische actieve bestemming, in de winter kun je hier goed skiën en langlaufen.

Rondreizen Innlandet, Noorwegen

Innlandet is een goede keuze voor een rondreis door Noorwegen. De reis Noorse fjorden en valleien gaat gedeeltelijk door Innlandet, met onder andere een bezoek aan Nationaal Park Rondane. Deze reis pas je helemaal aan met de knop 'bewerk in routeplanner'.

Rondreis Noorse fjorden en valleien

Een complete en afwisselende camperrondreis door Noorwegen! Je reis start in de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder de nationale parken Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen; het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Tijdens deze camperreis heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde.

Noors Volksmuseum, OsloJostedalsbreen, SognefjordBergenNationaal Park Rondane
Ballon!