Gålå, Innlandet

Gålå, Innlandet Hoog in de bergen en midden in de natuur ligt het skidorp Gålå. In de winter is dit een prachtige skibestemming en in de zomermaanden zijn hier genoeg outdooractiviteiten te ondernemen. Met name bergwandelingen leveren hier het ene na het andere prachtige uitzicht op. Of wat dacht je van kanoën of rotsklimmen. De omgeving leent zich ook fantastisch voor fietstochten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fiets- en wandelroutes

De Gålå Årstulrunden route is een prachtige route die met de mountainbike of te voet gedaan kan worden. Deze route is ongeveer 25 kilometer lang en brengt je over mooie onverharde weggetjes door de bergen in de omgeving van Gålå. Het startpunt is in Gålå zelf. Een andere, wat kortere, route vanuit Gålå is de Gålå Jetningen ronde. Deze is ongeveer elf kilometer lang. Ook deze wandeling gaat over de onverharde weggetjes rondom Gålå naar Triltåsen en weer terug naar Gålå.

Fiets- en wandelroutes, Gålå

Omgeving

Lillehammer

Op een kleine anderhalf uur rijden van Gålå ligt Lillehammer. Al sinds de ijstijd leefden er mensen in de omgeving van Lillehammer vanwege de praktische ligging. De stad werd in 1994 wereldberoemd vanwege de Olympische winterspelen die daar gehost werden. Neem een kijkje in het voormalige Olympische dorp en er is ook een museum gewijd aan de spelen. In de wintermaanden is Lillehammer vol met skitoeristen. Er zijn prachtige pistes in de omgeving. Ook in de zomer is er genoeg te zien en te doen. Wandel door het mooie oude centrum met de authentieke houten huizen uit de negentiende eeuw. Verken de omgeving en ga de donkere bossen in, of naar het kalme meer Mjøsa

Lillehammer, Gålå

Nationaal Park Jotunheimen

‘Het huis van de reuzen’ in het hart van Noorwegen: dat is nationaal park Jotunheimen. Hier vind je niet alleen de twee hoogste bergen van Noorwegen, maar ook een aantal van de mooiste wandelroutes van Scandinavië. Pak je bergschoenen dus maar alvast in! Nationaal park Jotunheimen heeft meer dan 250 bergtoppen en een overvloed aan watervallen, bijzonder gekleurde meren en gletsjers. Kun je geen genoeg krijgen van de schitterende natuur en vergezichten? Maak dan zeker een rit over de panoramaweg Sognefjellet, de hoogstgelegen weg van Scandinavië.

Nationaal Park Jotunheimen, Gålå

Rondane Nationaal Park

Natuurliefhebbers zijn op de juiste plek in Rondane Nationaal Park. Het landschap is gevarieerd en rustig. Er zijn tien toppen die 2000 meter boven de zeespiegel uitsteken. De hoogste top met 2178 meter is de Rondeslottet. Wandelen kun je als de beste in dit park, verken de grote gebieden door van blokhut naar blokhut te wandelen. Vanaf de vele bergtoppen heb je prachtige uitzichten op de omgeving en misschien spot je zelfs wel één van de laatst overgebleven wilde rendierkuddes van Noorwegen.

Rondane Nationaal Park, Gålå
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!