Høvringen, Innlandet

Høvringen, Innlandet Het bergdorp Høvringen ligt op 1000 meter hoogte en is het ideale startpunt om nationaal park Rondane te verkennen. De veelzijdige natuur en de vele wandelroutes trekken al toeristen vanaf 1840. Een goede wandeltip is: de wandeling is naar de bergtop Formokampen. Vanaf dit hoogtepunt heb je een fantastisch uitzicht over 'alle' bergtoppen. Vissen, paardrijden en mountainbiken zijn andere activiteiten die je hier uitstekend kunt ondernemen. Bekijk meer over nationaal park Rondane op de eigen pagina.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Nationaal park Rondane

Met meer dan 10 bergtoppen hoger dan 2000 meter en een grote variëteit in de natuur is nationaal park Rondane een echte must-see tijdens een autorondreis in Noorwegen. Het is ook nog eens de plek waar je één van de laatste kuddes wilde rendieren kunt spotten. Ben je een wandelliefhebber? Vergroot dan je kans hierop om dieper de natuur in te trekken en van blokhut naar blokhut te lopen. Vergeet je verrekijker niet. De hoogste top is de Rondeslottet, van 2178 meter hoog. Het maakt niet uit naar welke top je klimt, ze bieden allemaal een prachtig, weids uitzicht over de omgeving.

Rondane Nationaal Park, Høvringen

Wandeling Formokampen

In Høvringen begint deze schitterende, gemarkeerde wandeling. De route neemt je mee naar de bergtop Formokampen, waar je een prachtig uitzicht hebt op 'alle' bergtoppen. Waaronder de Glittertind, Jotunheimen en Galdhøpiggen in het zuidwesten en Snøhetta en Dovrefjell in het noorden. Vergeet de toppen van Rondane zelf niet. Onderweg kom je langs stenen putten. Deze stammen waarschijnlijk uit de Vikingtijd en werden gebruikt om rendieren te vangen. De wandeling is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer drie a vier uur.

Wandeling Formokampen, Høvringen

Omgeving

Otta bezoekerscentrum

Op een klein half uurtje ten zuiden van Høvringen ligt het bezoekerscentrum in Otta. Hier vind je vooral veel informatie over het Rondane Nationaal Park, maar ook over de andere parken in de omgeving, zoals nationaal park Reinheimen. Vraag naar de mooiste wandelingen in het gebied, je kunt hier ook wandelkaarten krijgen. Ook hebben ze informatie over verschillende activiteiten, zoals paardrijden en raften. Dit bezoekerscentrum is in het treinstation van Otta gevestigd.

Otta bezoekerscentrum, Høvringen

Staafkerk in Vågå

De prachtige staafkerk van Vågå ligt op ongeveer een half uur rijden van Høvringen. Ga terug in de tijd in in deze kerk die uit de twaalfde eeuw stamt. Ook het inventaris van deze kerk is oud. Van de middeleeuwse doopvonten tot de preekstoelen uit de renaissance tijd. Echt een stukje geschiedenis.

Vågå kerk, Høvringen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!