Reisinfo Møre og Romsdal, Noorwegen

Het waterrijke Møre og Romsdal heeft veel om te ontdekken, sla deze regio niet over tijdens je rondreis door Noorwegen. Hier wacht het spectaculaire Geirangerfjord op je, het mooiste fjord van de regio! Niet alleen het intens blauwe water tussen de groene bergen is de reden om hier te gaan kijken, maar de beide wegen er naartoe zijn spectaculair. Het zijn steile bergpassen met talloze haarspeldbochten. Eenmaal in het dal kun je kajakken, een boottocht maken of heerlijk wandelen. Rond het fjord klateren meerdere watervallen naar beneden, zoals de Zeven Zusters.

Geirangerfjord met cruiseschip
Trollstigen haardspeldbochten

Over mooie bergwegen gesproken, de Trollstigen is een Nationaal-Toeristische Route en werkelijk spectaculair. Met elf haarspeldbochten rijd je bijna loodrecht de berg op via deze smalle bergweg. De Stigfossen-waterval is in elk geval een plek waar je even moet stoppen. De nabijgelegen Trollveggen is al even imposant, deze overhangende bergwand is een geliefde plek voor rotsklimmers. Vanuit het restaurant kun je hen omhoog zien gaan.

De Raumabanen is een van de meeste indrukwekkende spoorlijnen in Noorwegen. Deze rijdt tussen Åndalsnes en Dombås of richting Bjorli. De trein neemt je mee langs de kloof van de rivier de Rauma, maar ook de Trollveggen en Romsdalhorn, terwijl jij lekker achterover leunt in je stoel. Åndalsnes zelf is een echt wandelparadijs, met een aantal eenvoudige tochten, maar je kunt jezelf hier ook flink op de proef stellen.

Een andere highlight is Nationaal Park Dovrefjell-Sunndalsfjella, dat voor de helft in Møre og Romsdal ligt. In dit gebied leven wilde rendieren en muskusossen. De ruige natuur kun je goed te voet ontdekken.

Dichter langs de kust liggen Ålesund en Kristiansund, beide mooie havensteden. Naast het schitterende jugendstil-centrum van Ålesund, bezoek je hier ook de Hjørundfjord. Hoewel het centrum van Kristiansund minder indrukwekkend is hangt hier een gezellige sfeer. De stad is op een eiland gebouwd en wordt omringd door nog veel meer eilanden. Deze worden door bruggen en de prachtige kustweg Atlanterhavsveien met elkaar verbonden.

Rondreizen Møre og Romsdal, Noorwegen

Onze rondreis Noorse fjorden en valleien, brengt je langs een aantal hoogtepunten van de regio Møre og Romsdal, waaronder de bergweg Trollstigen en de plaats Ålesund.

Een complete en afwisselende rondreis door Noorwegen! We nemen je mee naar de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder nationaal park Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Onderweg heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde en de 11 haarspeldbochten van de Trollstigen.

Noors Volksmuseum, OsloJostedalsbreen, SognefjordBergenNationaal Park Rondane
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!