Nationaal Park Børgefjell, Nordland

Nationaal Park Børgefjell, Nordland De natuur in Nationaal Park Børgefjell bestaat uit hoge bergen, uitgestrekte valleien, woeste rivieren en bergplateaus. De hoogste top is de Kvigtinden. Wandel een eigen route door de ongerepte natuur. Er zijn namelijk nauwelijks voorzieningen en gemarkeerde wandelpaden. In dit park is de enige populatie poolvossen van Noorwegen te vinden. Ook lynxen, beren en wolven leven in deze omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen

Een wandeling door echte ongerepte natuur zonder iemand tegen te komen, dat kan in Nationaal Park Børgefjell. Bepaal zelf je route dwars door de natuur en zoek een mooi plekje uit om te overnachten. In de zomer zijn er verschillende berghutten om te overnachten. Neem een goede kaart mee en een kompas om niet te verdwalen. Plan zeker meerdere dagen om het park in te komen, rond te wandelen en eruit te gaan. Ga voor vertrek langs het visitor centre in Røyrvik voor meer informatie en tips. Gebruik de officiële toegangspoorten om het park binnen te gaan. Vanuit de ingang Simskardet is een aantal kortere wandelingen te doen van maximaal tien kilometer lang.

Wandelen,Nationaal Park Børgefjell

Ingangen park

De ingangen Smalvatnet en Namsvatnet liggen in het zuiden van het park. Dit waterrijke gebied met meerdere watervallen is prachtig om te jagen, wandelen of vissen. In de zomermaanden kun je overnachten in de Virmahytta-hut in Storelva. De ingangen Simskardet en Tomasvatnet liggen aan de westkant. Hoge toppen, gletsjers en bergmeren domineren hier het landschap. Vanuit Simskardet bewandel je een pad van ongeveer 3,5 kilometer. Wil je verder wandelen dan moet je zelf een kaart en kompas meenemen. De laatste twee ingangen liggen in het noorden: Øyum en Oksvollen. Wandel naar de vele prachtige meren vanuit deze ingangen.

Ingangen, Nationaal Park Børgefjell

Dieren spotten

In dit park leeft de enige populatie poolvossen van Noorwegen. Deze omgeving is ook het thuis van lynxen, beren en wolven. Vele roofvogels zoals de sneeuwuil en buizerd leven in het zuiden van dit park. Je hebt zeker ook kans om rendieren te spotten. Meer dan 500 jaar runnen Sami rendieren in het park en in het noorden hebben ze een rendierhouderij. In het voorjaar worden de kuddes naar andere gebieden verplaatst.

Flora en fauna in Nationaal Park Børgefjell, Nordland
Ballon!