Reisinfo Rogaland, Noorwegen

Rogaland

Rogaland is de provincie in het meest zuidwestelijke deel van Noorwegen. Met de vele inhammen en eilandjes is dit deel wereldberoemd om het adembenemende fjordenlandschap.

Van alle fjorden spant de Lysefjord de kroon. Hier ontkom je niet aan de onmiskenbare schoonheid van de natuur: van steile rotswanden en meerdere watervallen tot aan panoramische uitzichtpunten over de fjord. Wist je dat hier de twee populairste wandelroutes van Noorwegen liggen? De Preikestolen is een groot plat rotsplateau dat als een preekstoel boven de fjord hangt. Maak de wandeling naar de top om te begrijpen waarom dit een van de mooiste uitzichten van Noorwegen wordt genoemd. Een andere geliefde wandeling is naar de Kjeragbolten, een enorme steen die tussen twee rotspartijen is ingeklemd op een duizelingwekkende hoogte van 1000 meter. Deze steen zal je op veel ansichtkaarten in Noorwegen zien prijken.

Stavanger is de toegangspoort van onder andere de spectaculaire Lysefjord. Stap hier op de boot voor een excursie door de fjorden, maar verken eerst het levendige centrum van Stavanger. Slenter langs typische Noorse witte houten huizen, duik in de geschiedenis van het petroleummuseum om te leren hoe de stad groot is geworden door de olie-industrie en relax op het heerlijke witte zandstrand Sola.

In de landschappen rondom Haugesund heb je het gevoel midden in de televisieserie Vikings te zitten. Van open zee in het westen tot bergen en fjorden in het oosten. Ga terug naar de tijd van de Vikingen bij de Vikingboerderij Avaldnes. Ervaar hoe ze vroeger leefden en bekijk een bijzondere graanschuur en een oud Vikingschip.

Rondreizen Rogaland, Noorwegen

We hebben verschillende rondreizen door de prachtige regio Rogaland. Kijk in het zijmenu voor meer routes en pas ze naar wens aan met onze routeplanner.

Voorbeeldreis: Noorse fjorden en valleien

Een complete en afwisselende camperrondreis door Noorwegen! Je reis start in de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder de nationale parken Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen; het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Tijdens deze camperreis heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde.

Noors Volksmuseum, OsloJostedalsbreen, SognefjordBergenNationaal Park Rondane
Voorbeeldreis: Fjord Norway

Welkom in Fjord Norway! Deze reis brengt je naar de wereldberoemde fjorden, via scenic routes en oude Vikingsteden als Bergen. Met je huurcamper beleef je de indrukwekkende natuur van Noorwegen op haar best! De route bevat maar liefst vijf beroemde Noorse fjorden: het Lysefjord, Sognefjord, Hardangerfjord, Aurlandsfjord en de Geirangerfjord. Je rijdt over de prachtige Atlantic Road boven Ålesund en overwint de haarspeldbochten van de Trollstigen. Pak ook het treintje bij Flåm mee, wandel naar de iconische Preikestolen en misschien zelfs de uitdagende rots van Trolltunga. Je kunt je reis comfortabel beginnen met de rechtstreekse KLM vlucht naar het beginpunt van je reis.

Atlantic Road NoorwegenBryggen Bergen NoorwegenAlesund NoorwegenLysefjord Noorwegen
Voorbeeldreis: Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Ballon!