Reisinfo Troms og Finnmark, Noorwegen

Møre og Romsdal

Troms og Finnmark is de meest noordelijk gelegen regio van Noorwegen. Je komt bijna superlatieven te kort om het gebied te beschrijven. Hier vind je de meest ruige natuur en meest bijzondere natuurverschijnselen. Door de noordelijke ligging is hier in de zomer de middernachtzon te beleven. De zon gaat dan bijna drie maanden lang niet onder.

Voor een andere unieke ervaring reis je af naar het meest noordelijke puntje van Europa. Op de Noordkaap sta je slechts 2080 kilometer van de Noordpool af. Ten zuiden van de Noordkaap sta je in de meest noordelijke stad ter wereld. Althans, dat beweren de inwoners van Hammerfest zelf. Hoe dan ook, is het een bijzondere stad met veel bezienswaardigheden. Leer meer over de Tweede Wereldoorlog in dit gebied, wandel over het Gammelveien pad en ga op zoek naar rendieren. Naar schatting leven hier zo'n 100.000 rendieren.

Ten zuiden van Alta ligt de Sautso Canyon, de grootste canyon van Noord-Europa. Wandel naar de kloof toe of verwonder je over de ruige natuur vanaf het water per boot of kajak. Breng zeker ook een bezoekje aan Alta zelf om eeuwenoude rotstekeningen te bewonderen. Op meerdere plekken vind je Hjemmeluft rotstekeningen van mensen, boten en berenjachten.

Kirkenes wordt ook wel de poort naar het oosten genoemd. Verbaas je niet als straatnaambordjes of menukaarten in het Russisch geschreven zijn en dat veel mensen Russisch spreken. Op ongeveer een uur rijden van Kirkenes ligt de kleine nederzetting Grense Jakobselv. Dit is de meest noordelijke grens tussen Noorwegen en Rusland.

Rondreizen door Troms og Finnmark

Een aantal van onze Noorwegen-rondreizen gaat door de regio Troms og Finnmark. In de routevoorbeelden hieronder zie je dat je de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Lapse toendra's en trollen

Deze bijzondere camperrondreis voert je door Fins en Zweeds Lapland. Een reis door het land van de Sami, naar het uiterste puntje van het vasteland van Europa: de Noordkaap! Ook brengt deze camperroute je naar twee van de mooiste plekken op aarde, namelijk de Lofoten en Vesterålen. Toendra's en fjorden trekken aan je voorbij, op weg naar de poolcirkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het unieke noorderlicht of de zomerse midzomernachtzon.

Alta, Troms og FinnmarkNoordkaap, Troms og FinnmarkLofotenVesterålen
Voorbeeldreis: Noordkaap & de Lofoten

Maak een camperrondreis tot boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen! Hier ga je heen voor de mooiste fenomenen als de midzomernachtzon of het indrukwekkende noorderlicht. Deze camperroute brengt je van de havenstad Narvik, gelegen tussen steile bergen en fjorden, naar de hoge kliffen van de Noordkaap. Je bezoekt de eilanden van de Lofoten, door menig reiziger een van de mooiste bestemmingen ter wereld genoemd. Ook de eilandengroep Vesterålen staat op het programma, waar witte stranden, mini-eilandjes en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. En vergeet Tromsø niet, een knusse stad die in de winter ook wel Noorderlicht-hoofdstad van Europa wordt genoemd.

Vestaralen, Andenes vuurtorenLofotenrendieren laplandNoordkaap midzomernachtzon
Voorbeeldreis: Magisch Scandinavië

Beleef unieke ervaringen in het hoge noorden van Europa tijdens deze magische camperreis dwars door Scandinavië. Je reist vanaf Nederland naar de Noordkaap en bezoekt Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland in een reis. Je reist via hoge bergen en diepe fjorden, dwars door het toendra-landschap van Lapland naar Finland, het land van de Duizenden Meren. Bezoek de prachtige eilanden van Zweden en Noorwegen zoals Vesterålen en de Lofoten, die ook wel de mooiste bestemming van de wereld wordt genoemd. Deze droomreis combineert het allemaal!

LofotenKopenhagen, zeemerminLübeckBremen
Ballon!