Reisinfo Troms og Finnmark, Noorwegen

Møre og Romsdal

Troms og Finnmark is de meest noordelijk gelegen regio van Noorwegen. Je komt bijna superlatieven te kort om het gebied te beschrijven. Hier vind je de meest ruige natuur en meest bijzondere natuurverschijnselen. Door de noordelijke ligging is hier in de zomer de middernachtzon te beleven. De zon gaat dan bijna drie maanden lang niet onder.

Voor een andere unieke ervaring reis je af naar het meest noordelijke puntje van Europa. Op de Noordkaap sta je slechts 2080 kilometer van de Noordpool af. Ten zuiden van de Noordkaap sta je in de meest noordelijke stad ter wereld. Althans, dat beweren de inwoners van Hammerfest zelf. Hoe dan ook, is het een bijzondere stad met veel bezienswaardigheden. Leer meer over de Tweede Wereldoorlog in dit gebied, wandel over het Gammelveien pad en ga op zoek naar rendieren. Naar schatting leven hier zo'n 100.000 rendieren.

Ten zuiden van Alta ligt de Sautso Canyon, de grootste canyon van Noord-Europa. Wandel naar de kloof toe of verwonder je over de ruige natuur vanaf het water per boot of kajak. Breng zeker ook een bezoekje aan Alta zelf om eeuwenoude rotstekeningen te bewonderen. Op meerdere plekken vind je Hjemmeluft rotstekeningen van mensen, boten en berenjachten.

Kirkenes wordt ook wel de poort naar het oosten genoemd. Verbaas je niet als straatnaambordjes of menukaarten in het Russisch geschreven zijn en dat veel mensen Russisch spreken. Op ongeveer een uur rijden van Kirkenes ligt de kleine nederzetting Grense Jakobselv. Dit is de meest noordelijke grens tussen Noorwegen en Rusland.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!