Namsos, Trøndelag

Namsos, Trøndelag Aan de kust van Trøndelag omgeven door een prachtig berglandschap ligt Namsos. Deze havenstad ligt aan een fjord is een echte houthakkersstad. Alles over hout en zagen zie je in het Noorse houtzagerijmuseum. Beklim de top van de stadsberg Bjørumsklumpen en geniet van adembenemende uitzichten over het Namsfjord. Wandel door het compacte centrum en neem een kijkje in de diverse winkeltjes en speciaalzaken. Visliefhebbers komen graag naar Namsen voor de grote populatie zalm in de Namsen rivier.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stadsberg Bjørumsklumpen

De stadsberg Bjørumsklumpen ligt op ongeveer twintig minuten lopen van het centrum. Vanaf de top van de berg geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. Wandel vanaf het Rock City Experience Center naar de berg en volg de gemarkeerde rode T's. Eenmaal boven geniet je naast het uitzicht ook van een drankje in het paviljoen op de berg.

Stadsberg Bjørumsklumpen, Namsos

Noorse houtzagerijmuseum

De op stoom aangedreven zagen zijn te zien in het houtzagerijmuseum. De eerste zaag op stoom werd hier gebouwd in 1853. Een gids neemt je mee naar de historie van deze lokale industrie. Natuurlijk leer je hier van alles over deze traditionele ambacht van het hakken en zagen van hout. Deze historische zaagmolens zijn de geschiedenis van de stad.

Noorse houtzagerijmuseum, Namsos

Oasen Badeland

Oasen Badeland is een vijftig meter lang zwembad met kinderbaden, springplanken en whirlpools op een unieke locatie. Dit waterpark is namelijk gebouwd in een soort grot, in een berg. Vooral voor gezinnen een aanrader als je in deze regio verblijft.

Noorse houtzagerijmuseum, Namsos

Namdal museum

Het Namdal museum is opgericht als wijkmuseum voor het gehele gebied de Namdalen. Inmiddels bestaat het museum uit 24 huizen waar veel te zien is over de historie, cultuur en natuur. Neem een kijkje in het ziekenhuismuseum of bekijk de traditionele boot Namdals-fembøringen, waarvan er nog maar vijf bewaard zijn gebleven. Ook zijn er verschillende tentoonstellingen, zoals de zalmvisserijtentoonstelling. Wandel door de achttiende-eeuwse tuin en bekijk de verschillende oude gebouwen.

Namdal museum, Namsos
Ballon!