Reisinfo Vestfold og Telemark, Noorwegen

Vestfold og Telemark Het is een van de jongste regio's in Noorwegen, doordat Telemark en Vestfold samengevoegd zijn. Vestfold og Telemark biedt dus het beste van twee werelden. Laten we beginnen bij nationaal park Hardangervidda dat op de grens met Vestland en Viken ligt. Het rotsachtige bergplateau is verrassend toegankelijk en je kunt hier dan ook fantastisch wandelen en fietsen, zeker ook met het hele gezin. Kijk goed om je heen of je de kudde wilde rendieren kunt spotten.

Het stadje Skien mag je zeker niet missen, het heeft een gezellig centrum en een mooie kerk. Toch is het de waterrijke omgeving die het meeste trekt. Wandel of fiets langs het Telemarkkanaal met zijn niet minder dan achttien sluizen. Ook rond Rjukan trek je de natuur in. De Gaustabanen neemt je in korte tijd mee naar de Gaustatoppen. Dit kun je trouwens ook prima te voet doen. Rondom Rjukan zijn meerdere bergtoppen te beklimmen.

Voor de culturele noot in deze regio moet je beslist langs Heddal rijden. De grote houten staafkerk van Heddal is ronduit schitterend, niet alleen vanwege de grootte, maar omdat deze in zeer goede staat verkeert. Daarna is het tijd om het openluchtmuseum van Heddal te bezoeken, het is een leuk kijkje in de Noorse geschiedenis en tradities.

Ga terug naar de tijd van de Vikingen in de havenstad Tønsberg, in de haven ligt een prachtige replica van een Vikingschip op ware grootte. Dat de regio al eeuwenlang bewoond is bewijst ook de Slottsfjell. Op deze berg vind je de restanten van een kasteel. Ook in het nabijgelegen stadje Hoven duik je in de geschiedenis van de Vikingen in het Midgard Vikingcentrum. Ook de kustplaatsen Sandefjord en Larvik zijn culturele trekpleisters, met een rijke geschiedenis die terug gaat tot de tijd van de Vikingen, maar ook de walvisvaart.

Rondreizen Vestfold og Telemark, Noorwegen

We hebben verschillende rondreizen door de prachtige regio Vestfold og Telemark. Kijk in het zijmenu voor meer routes en pas ze naar wens aan met onze routeplanner.

Voorbeeldreis: Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Ballon!