Larvik, Vestfold og Telemark

Larvik Noorwegen Aan de kust ligt het idyllische Larvik. In de zomer zit Larvik vol met leven en ontpopt het zich tot een waar zomerparadijs. De straten vullen zich met de lokale bevolking en toeristen en het water ligt vol met boten. Water is altijd belangrijk geweest voor Larvik, dit gaat terug tot de tijd van de Vikingen. Neem een kijkje in het leven van de Vikingen in Kaupang Viking Town. Maak mooie strandwandelingen of neem bij hoge temperaturen een duik in het water. Vlak bij Larvik ligt het grootste kiezelstrand van Noorwegen, Mølen strand.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Larvik Museum

Larvik Museum is het stadsmuseum vol met historie. Het museum bestaat uit twee delen: Verksgården in de historische wijk Hammerdalen en het zeventiende-eeuwse herenhuis Herregården. Het museum neemt je mee in de periode van Deense overheersing in Noorwegen. Dit tijdperk heeft zijn stempel gedrukt op Larvik qua industriële ontwikkeling, architectuur en leefwijze. Exposities tonen hoe Larvik door de jaren heen is gevormd tot het stadje dat het vandaag de dag is.

Larvik Museum Larvik

Larvik kerk

In 1877 werd de Larvik kerk gebouwd. In het midden van de negentiende eeuw veranderde architect Christian Henrik Grosch de buitenkant en het interieur van de kerk. Er werden extra steunpilaren gebouwd voor versterking van de muren, de dakconstructies werden vernieuwd en er kwam een preekstoel in de kerk te staan. De preekstoel van hout is een opvallend item in de kerk, net zoals het marmeren lettertype.

Larvik kerk

Vikingstad Kaupang

Neem een kijkje in het vroegere leven van de Vikingen in het voormalige Vikingstadje Kaupang. Kaupang werd rond het jaar 800 opgericht. Vooral de locatie was erg belangrijk vanwege handel en productie. Vanaf de negentiende eeuw tot op heden is men nog druk aan het onderzoeken en het opgraven van overblijfselen. Nog steeds is het grootste deel van de stad niet opgegraven. Bezoek ook een nagebouwd Viking huis om een idee te krijgen hoe men in die tijd leefde. Bij de tentoonstelling 'What Kaupang Earth hid' leer je meer over het werk van de archeologen en wat ze tot nu toe weten over de geschiedenis van Kaupang. In het zomerseizoen worden er activiteiten gehouden, zoals wandelingen, archeologische opgravingen en spelletjes.

Kaupang Viking Town Larvik

Bøkeskogen

Bij het Farris meer staat het beukenbos, genaamd Bøkeskogen. Het is niet alleen het grootse beukenbos van Noorwegen, maar ook 's werelds meest noordelijke gelegen beukenbos. Wandel over de goed gemarkeerde wandelpaden en geniet kilometerslang lang van dit grote bos. Tijdens je wandeling kom je onderweg kleine, gezellige hutten tegen waar je kunt uitrusten en lunchen. Dat is niet het enige. Het bos herbergt ook tachtig tot negentig geregistreerde grafheuvels. In het noordwestelijke deel van het bos sta je op het hoogst gelegen punt 'the Bellevue'. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het Farris meer.

Bokeskogen Larvik

Farris Bad

Een populaire plek in Larvik is het Farris Bad Spa & Hotel. Het gebouw valt op door de moderne en unieke architectuur. Spa liefhebbers opgelet want je dompelt je hier onder in de meest uitgebreide spa afdeling in Scandinavië. Het water van de spa komt uit een natuurlijke, mineraalrijke bron. Elke dag borrelt vers bronwater uit de 55 meter diepe ondergrondse grot. De spa richt zich op lichaamsbeweging, mentale training en behandelingen. Dit is de perfecte plek om je uiterlijke en innerlijke rust te vinden.

Farris Bad Larvik

Omgeving

Foldvik familie park

Op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Ga dan naar Foldvik Family Park. Hier zijn meer dan vijftig activiteiten waar het hele gezin plezier kan hebben. Spring op gigantische luchtkussens, maak een ritje met de trein, spring in het hooi, ga golfen of maak kennis met de verschillende dieren zoals de katten, konijnen, varkens en vogels. Tijdens het seizoen staan er meer dan 20.000 planten in bloei, dit maakt het ook nog eens een lust voor het oog.

Foldvik Family Park Larvik

Mølen strand

Op ongeveer zeventien kilometer van Larvik ligt het Mølen. Dit is met recht een van de populairste bezienswaardigheden in de omgeving. Het is het grootste kiezelstrand van Noorwegen. Misschien niet de plek om te gaan zonnebaden maar toch mag je dit strand zeker niet overslaan. Ongeacht het seizoen, is Mølen een must-see locatie voor een heerlijke strandwandeling of om te genieten van de zonsondergang. Bijzonder aan deze plek is dat er meer dan 230 grafheuvels zijn gevonden langs het strand die teruggaan tot de bronstijd. De grotere grafheuvels komen vermoedelijk uit de ijzertijd en het Vikingtijdperk.

Molen strand Larvik

Kjærra watervallenpark

In een van de meest spectaculaire landschappen van Lågendalen, bevindt zich het Kjærra watervallen park. Het park bevindt zich aan beide kanten van de Lågen rivier. Vanaf de Kjærra watervallen splitst de rivier zich in twee delen: 'the eastern falls' en 'the western falls'. In het park kun je mooie wandelingen maken, genieten van het gefluit van de vogels of gewoon genieten van de rust. Ook kun je hier goed vissen. Het park staat bekend om de vismethoden en de zalm. Tijdens het seizoen is de zalmval elke donderdag geopend en koop je heerlijke verse vis.

Kjaerra watervallenpark Larvik
Ballon!