Seljord, Vestfold Og Telemark

Seljord, Noorwegen Midden tussen de bergen en omgeven door het idyllische Seljordsmeer ligt het dorpje Seljord. Klim omhoog in de toren en laat je meeslepen in de legende van de zeeslang Selma die in het meer woont. Pak de fiets voor een tocht rond het meer of trek de wandelschoenen aan voor een prachtige tocht door de bosrijke omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Toren

Beklim de vijftien meter hoge toren Sjøormtårnet en wie weet zie je de zeeslang Selma. Al sinds 1750 wordt de legende verteld van de zeeslang Selma die zich in het meer verscholen houdt. Geen zeeslang gespot? Geniet dan van het prachtige uitzicht over het Seljordsvatn meer.

Sea Serpent Tower, Noorwegen

Seljord kerk

Wanneer je Seljord binnen rijdt, valt het schilderachtige witte kerkje met rode dak direct op. De kerk uit 1180 wordt omringd door een oude begraafplaats en heeft binnen een altaarstuk uit 1588. Naast de kerk staat een monument van de priester Landstad. Een bijzonder kerkje om zeker een bezoek te brengen.

Seljord kerk, Noorwegen

Fietstocht rond het Seljordsvatn

Maak een heerlijke fietstocht van ongeveer 40 km rond het meer van Seljord. Rondom het meer ligt een geasfalteerd fietspad. Stap tussendoor geregeld af om van de bosrijke omgeving en het uitzicht over het meer te genieten. De campings en plaatsjes in de buurt hebben allemaal een terras aan het meer, waar je prima even kunt pauzeren. Neem fietsen mee of huur deze gemakkelijk ter plaatse.

Fietstocht rond het meer, Seljord

Wandeltochten

Vanuit het centrum en in de nabije omgeving is er een ruime keus aan wandelroutes. Neem bijvoorbeeld de route Bringsåsnuten vanuit het centrum van Seljord en ontdek het panoramische uitzicht vanaf Brattefjell, de hoogste top van Seljord. Iets verderop beklim je in ongeveer drie uur de Bjørgefjell berg waarbij je onderweg meerdere malen getrakteerd wordt op prachtige vergezichten over het meer. Het laatste stuk van de wandeling is steil en uitdagend.

Wandeltochten, Noorwegen

Omgeving

Staafkerk Høydalsmo

In Høydalsmo, een plaatsje op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Seljord, staat een van de best bewaard gebleven staafkerken. De staafkerk werd gebouwd tussen 1250 en 1270. Tijdens het zomerseizoen zijn er rondleidingen en hoor je meer over de geschiedenis van de staafkerken en de bijdrage aan de wereldarchitectuur.

Staafkerk Høydalsmo, Noorwegen
Ballon!