Vrådal, Vestfold og Telemark

Vrådal, Noorwegen Aan het Nissermeer ligt de kleine plaats Vrådal, omgeven door hoge bergen en prachtige natuur met ongerepte rivieren, beekjes en pittoreske dorpjes. In het winterseizoen van midden december tot begin april is er voor de fanatieke wintersporter veel te beleven. In de zomer kun je je vermaken op het Nissermeer.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Vrådal Panorama

Het Vrådal Panorama Skicenter biedt een ruime keus aan wintersportmogelijkheden. Het skicenter beschikt over 18 pistes van in totaal 15 kilometer en telt 8 skiliften en een stoeltjeslift.

Vrådal Panorama, Noorwegen

Zomers Vrådal

In de zomer is Vrådal een plek voor het hele gezin, met wandelroutes door de bossen of juist door de bergen. Het Nissermeer staat op zonnige dagen garant voor een heerlijk dagje strand. Je kunt er ook kanoën, kajakken en boottochten maken.

Zomers Vrådal, Noorwegen

Veteranenboot MS Fram

Van medio mei tot oktober stap je aan boord van de MS Fram, een veteranenboot uit 1909. De boottocht begint vanaf de Straand Brygge in Vrådal. Tijdens de tocht kom je langs de hoogste sluis van Noord-Europa, de Småstraum Lock. Geniet van deze boottocht over de prachtige wateren en de eilandengroep vlak bij Vrådal.

Veteranenboot MS Fram, Noorwegen

Kviteseid Bygdetun

Op ongeveer tien minuten rijden vanaf het centrum van Vrådal bevindt zich Kviteseid Bygdetun. Rijd via een prachtige bergroute over de Kviteseidvegen en bezoek een van de oudste musea in Noorwegen. De collectie bestaat uit twaalf verschillende gebouwen, waarvan een van de stenen kerken uit de middeleeuwen stamt. Het hoofdgebouw, Flekstveitstoga, dateert uit de zeventiende eeuw.

Kviteseid Bygdetun, Noorwegen

Omgeving

Staafkerk Høydalsmo

In Høydalsmo, een plaatsje op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Vrådal, staat een van de best bewaard gebleven staafkerken. De staafkerk werd gebouwd tussen 1250 en 1270. Tijdens het zomerseizoen zijn er rondleidingen en luister je er naar de geschiedenis van de staafkerken en de bijdrage aan de wereldarchitectuur.

Staafkerk Høydalsmo, Noorwegen

Ravnejuv

Op ongeveer een uur rijden, vlak bij Dalen, vind je het natuurverschijnsel Ravnejuv. Een bosrijk wandelpad leidt vanaf de provinciale weg naar een 350 meter hoge klif die bekend staat om de stijgende luchtstroom.

Ravnejuv, Noorwegen
Ballon!