Reisinfo Vestland, Noorwegen

Vestland Indrukwekkende fjorden een van de mooiste spoorlijnen ter wereld en de gezellige studentenstad Bergen, dit is slechts een greep uit de plekken die je kunt bezoeken tijdens je rondreis in Vestland in Noorwegen.

Een groot deel van nationaal park Hardangervidda ligt in deze regio, een verrassende wandelbestemming voor het hele gezin, maar rijd ook beslist de schitterende nationale toeristische route Hardangervidda (route 7). Net buiten het park ligt Trolltunga, een intensieve wandeling naar de top van deze 700 meter hoge rots. Vestland herbergt nog veel meer nationale parken, zoals Folgefonna en het park vol gletsjers: Jostedalsbreen.

De Sognefjord is een van de grootste en meest veelzijdige fjorden van Noorwegen. Deze bezoek je niet even voor een dag. Wanneer je de bergpas Sognefjellsvegen rijdt ben je al een groot deel van de dag onderweg, je hebt dan wel een heel diverse en schitterende blik op de fjord. In het oosten ligt de beroemde staafkerk van Urnes en in het noorden het Noors Gletsjermuseum en de gletsjer Jostedalsbreen.

Het idyllische dorpje Flåm is een must-see en niet alleen vanwege de mooie ligging. Je kunt hier het water op met een rondvaartboot, kajakken, fietsen en wandelen. Het is ook het startpunt van de bekende Flåmsbana. Deze spoorlijn loopt helemaal tot aan Myrdal en neemt je mee door het waanzinnige landschap.

Begin of eindig je reis door Vestland in het gezellige Bergen. De stad heeft talloze cafés en restaurants waar je kunt genieten van typische Noorse gerechten. Specialiteiten uit Bergen zijn vaak visgerechten, het ligt immers direct aan zee. Dwaal door de smalle straten en de kleurrijke haven Bryggen of neem de kabeltram naar de top van de Fløyen. In het openluchtmuseum van Bergen neem je een kijkje in de geschiedenis van de stad toen deze nog uit houten huizen bestond. Sla Vestland zeker niet over tijdens je auto- of camperreis door Noorwegen.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!