Reisinfo Vestland, Noorwegen

Vestland Indrukwekkende fjorden een van de mooiste spoorlijnen ter wereld en de gezellige studentenstad Bergen, dit is slechts een greep uit de plekken die je kunt bezoeken tijdens je rondreis in Vestland in Noorwegen.

Een groot deel van nationaal park Hardangervidda ligt in deze regio, een verrassende wandelbestemming voor het hele gezin, maar rijd ook beslist de schitterende nationale toeristische route Hardangervidda (route 7). Net buiten het park ligt Trolltunga, een intensieve wandeling brengt je naar de top van deze 700 meter hoge rots. Vestland herbergt nog veel meer nationale parken, zoals Folgefonna en het park vol gletsjers: Jostedalsbreen.

De Sognefjord is een van de grootste en meest veelzijdige fjorden van Noorwegen. Deze bezoek je niet even voor een dag. Wanneer je de bergpas Sognefjellsvegen rijdt ben je al een groot deel van de dag onderweg, je hebt dan wel een heel diverse en schitterende blik op de fjord. In het oosten ligt de beroemde staafkerk van Urnes en in het noorden het Noors Gletsjermuseum en de gletsjer Jostedalsbreen.

Het idyllische dorpje Flåm is een must-see en niet alleen vanwege de mooie ligging. Je kunt hier het water op met een rondvaartboot, kajakken, fietsen en wandelen. Het is ook het startpunt van de bekende Flåmsbana. Deze spoorlijn loopt helemaal tot aan Myrdal en neemt je mee door het waanzinnige landschap.

Begin of eindig je reis door Vestland in het gezellige Bergen. De stad heeft talloze cafés en restaurants waar je kunt genieten van typische Noorse gerechten. Specialiteiten uit Bergen zijn vaak visgerechten, het ligt immers direct aan zee. Dwaal door de smalle straten en de kleurrijke haven Bryggen of neem de kabeltram naar de top van de Fløyen. In het openluchtmuseum van Bergen neem je een kijkje in de geschiedenis van de stad toen deze nog uit houten huizen bestond. Sla Vestland zeker niet over tijdens je auto- of camperreis door Noorwegen.

Rondreizen Vestland, Noorwegen

We hebben verschillende rondreizen door de prachtige regio Vestland. Kijk in het zijmenu voor meer routes en pas ze naar wens aan met onze routeplanner.

Voorbeeldreis: Noorse fjorden en valleien

Een complete en afwisselende camperrondreis door Noorwegen! Je reis start in de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder de nationale parken Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen; het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Tijdens deze camperreis heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde.

Noors Volksmuseum, OsloJostedalsbreen, SognefjordBergenNationaal Park Rondane
Voorbeeldreis: Fjord Norway

Welkom in Fjord Norway! Deze reis brengt je naar de wereldberoemde fjorden, via scenic routes en oude Vikingsteden als Bergen. Met je huurcamper beleef je de indrukwekkende natuur van Noorwegen op haar best! De route bevat maar liefst vijf beroemde Noorse fjorden: het Lysefjord, Sognefjord, Hardangerfjord, Aurlandsfjord en de Geirangerfjord. Je rijdt over de prachtige Atlantic Road boven Ålesund en overwint de haarspeldbochten van de Trollstigen. Pak ook het treintje bij Flåm mee, wandel naar de iconische Preikestolen en misschien zelfs de uitdagende rots van Trolltunga. Je kunt je reis comfortabel beginnen met de rechtstreekse KLM vlucht naar het beginpunt van je reis.

Atlantic Road NoorwegenBryggen Bergen NoorwegenAlesund NoorwegenLysefjord Noorwegen
Voorbeeldreis: Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Ballon!