Gudvangen, Vestland

Gudvangen, Noorwegen Het veld van de goden, dat is de betekenis van Gudvangen. Deze prachtige kleine plaats is de toegangspoort tot de mooiste fjorden van het westen van Noorwegen: de Næøryfjord (UNESCO-werelderfgoed) en de grote Sognefjord. Huur een kajak en verken de Næøryfjord vanaf het water. Ook per boot zijn deze fjorden uitstekend te bezoeken vanaf Gudvangen. Niet voor niks is deze plaats populair bij cruiseschepen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kjelfossen Waterval

Vanaf de kade in het centrum en vanaf de doorgaande weg kun je een van de hoogste watervallen van Noorwegen zien. Met een hoogte van 755 meter behoort de Kjelfossen zelfs tot de top twintig hoogste watervallen ter wereld. In de maanden juni en juli is deze waterval op zijn krachtigst, vanwege het vele smeltwater uit de bergen. Bezoek je deze aan het einde van de dag dan zie hoe de waterval prachtig kleurt in de ondergaande zon. Vanaf de top van de berg Stalheimskleiva is het uitzicht op de Kjelfossen waterval ook erg goed, hoewel van afstand. Naast het uitzicht op deze waterval kun je hier ook de Stalheimsfossen en Sivlefossen watervallen zien.

Kjelfossen Waterval, Gudvangen

Vikingdorp Njardarheimr

Aan de rand van Gudvangen ligt het levendige Vikingdorp Njardarheimr. Het dorp Gudvangen was in de tijd van de Vikingen zelfs groter dan nu. Word een Viking en doe mee aan de authentieke activiteiten in het dorp. De Viking Experience is een rondleiding door het dorp. Luister naar de geschiedenisverhalen over de Vikingen en leer meer over hun reizen, boten en het leven.

Vikingdorp Njardarheimr, Gudvangen

Nærøyfjord

Nog een hoogtepunt is een bezoek aan de Nærøyfjord. Deze staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO, want het is de nauwste fjord ter wereld. Op het smalste punt is deze fjord is slechts 250 meter breed. Een leuke manier om deze fjord te bezichtigen is om een rondvaartcruise vanuit Gudvangen te maken, waarbij je tussen de spectaculaire bergen vaart. Je hebt uitzicht op watervallen die langs de hoge en met sneeuw bedekte bergtoppen stromen. Ook kijk je uit op kleurrijke dorpjes die, verscholen tussen het groen, op de oevers liggen. Een boottocht duurt zo'n twee tot vier uur.

Nærøyfjord, Gudvangen

Kajakken

Ervaar het sprookjesachtige fjordenlandschap vanuit een kajak en vaar over de wateren van Nærøyfjord. Een bijzondere ervaring gegarandeerd. Peddel langs de prachtige watervallen, kleine nederzettingen en boerderijen. Je komt op plekken die alleen per kajak te bereiken zijn. Je kunt geen eenpersoonskajak huren, tenzij je heel ervaren bent, maar een dubbele kajak met z'n tweeën is wel mogelijk. Uiteraard kun je ook met een excursie onder begeleiding van een gids op pad.

Kajakken, GudvangenFlåm

Omgeving

Magical White Caves

Bezoek de de populaire Magical White Caves op ongeveer vijf minuten rijden van Gudvangen. Het is een labyrint van gangen dat prachtig verlicht is met vele kleuren. Bekijk de stenen bar met eethoek en wandel in de grote bergkamer. De grot kan alleen onder leiding van een gids bezocht worden en de tour duurt ongeveer drie kwartier. Helm op en jas aan voordat je naar binnen gaat.

Magical White Caves, Gudvangen
Ballon!