Norheimsund, Vestland

Norheimsund, Noorwegen Norheimsund heeft een idyllische ligging aan de Hardangerfjord aan de ene kant en het Movatnet meer aan de andere kant. De kleurrijke huizen liggen verspreid langs de oevers van de fjord. Stap aan boord van een boot om de Hardangerfjord te ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de Steindalfossen, een van de meest bezochte watervallen van Noorwegen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Steinsdalsfossen

Net buiten Norheimsund ligt de Steinsdalsfossen waterval. De waterval is niet te missen want vanaf de weg heb je er al zicht op. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar de waterval. Een goed begaanbaar pad leidt naar de waterval en meerdere uitzichtpunten. Het behoort tot de populairste watervallen van Noorwegen. Dit komt voornamelijk omdat het zo bijzonder is dat je droog achter de waterval langs kunt lopen.

Steinsdalfossen, Norheimsund

Hardangerfjord

Stap aan boord en ontdek de wonderen van de Hardangerfjord. Zo gaat er dagelijks een fjordcruise vanaf Norheimsund naar Eidfjord. Je vertrekt in de ochtend en komt ergens in de avond weer terug. In Eidfjord is ook van alles te ondernemen: ga naar het natuurcentrum Hardangervidda en bezoek de Vøringsfossen waterval. Een andere tour vanaf Norheimsund is de RIB Seasafari. Je steekt de Hardangerfjord over en je komt aan bij de smalle fjord van Fyksesund. Het is hier erg afgelegen dus je kunt hier in alle rust genieten van de stilte en schilderachtige landschappen.

Hardangerfjord, Norheimsund

Hardanger Maritiem Museum

Dit gezinsvriendelijke museum vertelt je meer over de lokale traditie van het bouwen van boten. Bekijk (tijdelijke) tentoonstellingen en interessante films, maar neem zeker ook een kijkje bij de oude, houten boten. De nadruk van het museum ligt op activiteiten en workshops. In het museum maak je kennis met touwtrekken, smeden en het bouwen van houten boten. Ook kun je houten figuren maken, touwen maken en knopen leren leggen. Of huur een traditionele houten roeiboot en ga het water op.

Hardanger Maritiem Museum, Norheimsund

Omgeving

Øystese

Op ongeveer zes kilometer van Norheimsund ligt Øystese. In het Ingebrigt Vik Museum kun je de kunstwerken van Ingebrigt Vik bewonderen. In het naastgelegen Kunsthuset Kabuso kun je tijdelijke tentoonstellingen bezoeken, er is een concertprogramma en activiteiten voor kinderen. In Øystese is een kleine haven voor boten en er is een strand voor als je even wilt bijkomen. Op vijf kilometer van Øystese ligt Skårsvatnet ('het goudvissen meer'). In het meer kun je de goudvissen voeren en er is een goede plek om te zwemmen of picknicken.

Oystese, Noorwegen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!