Drammen, Viken

Drammen, Viken Aan het water van de Drammensfjord ligt de moderne stad Drammen. De stad staat vooral bekend om de bijzondere tunnel in een berg, de Spiralen. Rijd door de tunnel naar boven en geniet van het uitzicht vanaf de Spiraltoppen. De Ypsilonbrug verbindt de oevers, wandel deze hangbrug over en strijk neer op een van de gezellige terrasjes bij de Bragernes Torg in het kleine historische centrum van de stad. Bezoek de eeuwenoude Kjosterudjuvet-kloof en maak een wandeling langs meren en watervallen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Spiraaltunnel

De spiraaltunnel werd in de jaren 50 als steengroeve gebruikt en is nu voor het publiek toegankelijk. De tunnel heeft een lengte van 1.650 meter. In een spiraalvorm en verschillende haarspeldbochten rijd je naar een hoogte van 200 meter. Op de Spiraaltoppen heb je een prachtig uitzicht over de Drammen.

Spiraaltunnel, Drammen

Ypsilonbrug

De Ypsilonbrug vormt voor voetgangers en fietsers een oversteekpunt over de rivier Drammenselva. Loop de brug over naar de culturele wijk Untion Brygge. Stap binnen in een van de gezellige winkeltjes of bezoek de houten kerk van Strømsgodset.

Ypsilonbrug, Drammen

Drammens museum

Het Drammens museum vind je verspreid door de stad. In het museumpark Marienlyst staat een landvilla welke een grote collectie barokzilver en volkskunst uit de jaren 1700 bezit. Het oude herenhuis Austad wordt omgeven door een prachtig stadspark en biedt een kijkje in de geschiedenis van Drammen. De Gulskogen Gård is een beschermd monument en is tijdens de zomer een heerlijk park. Het openluchtmuseum de Spiraltoppen op de 200 meter hoge Bragernesåsen behoort ook tot het Drammens museum.

Park in Drammen, Noorwegen

Kjøsterudjuvet

Zin in een uitdagende en spectaculaire wandeling? De 10.000 jaar oude Kjøsterudjuvet kloof is een natuurlijke attractie en de ideale setting voor een prachtige wandeling door het natuurgebied.

Kjosterudjuvet, Drammen

Blaafarvevaeket Cobalt Mines

Breng een bezoek aan de Kobaltmijnen vlak bij Åmot/Geithus waar jarenlang het kobaltrijke erts werd gewonnen. Ervaar de geschiedenis van de mijnen en neem deel aan de historische mijntour. De veertig meter diepe Kormannschacht, de glazen vloer in de Edvardschacht en de 32 meter lange hangbrug zorgen voor een spannende rondleiding door de kobaltmijn.

Blaafarvevaeket Cobalt Mines, Drammen

Omgeving

Oslo

Bezoek tijdens je rondreis door Noorwegen ook Oslo, de charmante, groene hoofdstad van het land. Voor een portie kunst en cultuur tijdens je vakantie ben je hier aan het juiste adres. De stad zit vol moderne architectuur, gezellige buurten en tientallen musea. Het Nationaal Kunstmuseum en het Openluchtmuseum voor Volkskunde, met historische gebouwen uit het hele land, zijn ideale plaatsen om Noorwegen te leren kennen. Maak ook een boottocht over de Oslofjord of trek er een dagje op uit naar het strand.

Oslo, Noorwegen
Ballon!