Drøbak, Viken

Noorwegen Op het smalste punt van de Oslofjord ligt het stadje Drøbak. Wandel door de smalle straatjes langs de pittoreske, typisch Noorse huizen. Ontdek kunstgalerijen en musea en strijk daarna neer op een van de bankjes aan de haven en geniet van het uitzicht over de Oslofjord. Wie weet zie je wel één van de grotere cruiseschepen voorbij varen. Bezoek het Julehuset, het kersthuis en postkantoor van de Kerstman zijn zelfs het hele jaar door geopend.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Drøbak Akvarium

Ontdek de wondere onderwaterwereld in dit prachtige aquarium. Bestudeer haaien, bijzondere vissen en andere zeedieren. In een laag bassin zijn de krabben en zeesterren van dichtbij te zien en is het zelfs mogelijk om de roggen aan te raken. Aan de haven vlakbij het aquarium staat het standbeeld met drie zeemeerminnen, die volgens legende de wacht houden bij de haven.

Noorwegen

Eiland Oscarsborg

Bezoek met een veerdienst het fort Oscarsborg, op het gelijknamige eiland. Een aanrader om te bezoeken. Het museum beschrijft de belangrijke rol die Oscarsborg, samen met de stad Drøbak, had in de verdediging van Oslo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het fort kreeg zijn bekendheid door het zinken van een Duitse kruiser in 1940.

Noorwegen

Follo-museum

Wandel door het openluchtmuseum en stap binnen in de historische gebouwen. Hier ervaar je de leefwijze van de Noren in de periode tussen 1700 en ongeveer 1850. Op de boerderij, afkomstig uit Skoklefall, prijkt een windvaan uit het jaartal 1794. De Stabbur (een opslagkooi), afkomstig uit Havsjødalen, heeft zelfs een speciale ruimte in de gevel, waar de landbouwproducten gekoeld bewaard konden worden.

Noorwegen

Kersthuis in Drøbak

Stap binnen in het populaire Tregaarden Julehuset en waan je, zelfs in de zomermaanden, in kerstsfeer. Struin langs de bijzondere en grote hoeveelheid aan kerstspulletjes. In het postkantoor van de Kerstman kun je een kaart laten afstempelen, die voorzien wordt van een speciale postzegel.

Noorwegen

Omgeving

Tusenfryd

Op ca 15 minuten rijden vanaf Drøbak ligt het pretpark Tusenfryd. Een grote keus aan attracties voor jong en oud. Voor de echte waaghalzen en liefhebbers van snelheid zijn er meerdere achtbanen en spannende attracties.

Noorwegen

Oslo

Bezoek tijdens je rondreis door Noorwegen ook Oslo, de charmante, groene hoofdstad van het land. Voor een portie kunst en cultuur tijdens je vakantie ben je hier aan het juiste adres. Oslo combineert een groene omgeving met moderne architectuur en tientallen musea. Het Nationaal Kunstmuseum en het Openluchtmuseum voor Volkerenkunde, met historische gebouwen uit het hele land, zijn de ideale plek om Noorwegen te leren kennen. De veerdienst vanuit Drøbak brengt je in ca. 2 uur naar het centrum van Oslo. Geniet tijdens de overtocht van het uitzicht van de fjorden en de pittoreske havens die de boot onderweg aandoet.

Oslo, Noorwegen
Ballon!