Nationaal Park Hallingskarvet, Noorwegen

Hallingskarvet Nationaal Park, Noorwegen In het noordwesten van Geilo ligt het Hallingskarvet Nationaal Park. Het hoogplateau Hallingskarvet met de imposante opstaande kliffen doemt op uit groene vlaktes. Volg het gemarkeerde pad Prestholtseter omhoog en klim via aangelegde stenen trappen naar het plateau voor een indrukwekkend uitzicht over Hallindal. In de winter biedt het skicenter kilometers gemarkeerde skiroutes door het besneeuwde landschap.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Prestholtseter

De Prestholt is een wandeltocht van ongeveer drie uur naar de hoge bergtop Hallingskarvet. Via een aangelegde stenen trap ontdek je de rotsachtige wereld tussen de vlaktes. De intensieve klim over rotsen en soms losliggende stenen wordt beloond met een magnifiek uitzicht over het Hallindal en de Hardangervidda. Het startpunt van de wandeling is bij het Prestholt café, ongeveer vijftien minuten rijden vanaf Geilo via een tolweg.

Prestholtseter, Nationaal Park Hallingskarvet

Wildlife en Natuur

Bij een bezoek aan het park kom je ongetwijfeld in contact met de prachtige natuur en de dieren die hier leven. De steile kliffen en rotswanden bieden de steenarend en slechtvalk uitstekende beschutting om te nestelen. De Nordfjella rendieren verplaatsen zich met de seizoenen mee over de vlaktes rond de Hallingskarvet. Misschien spot je wel hazen of een rode vos tijdens de wandeling door de glooiende heidevelden. De kleine meren en moerassen vormen een geschikte leefomgeving voor moerasvogels. De kalkrijke bodem vormt de ideale voedingsbodem voor bergflora, zoals de gletsjerboterbloem.

natuur, Hallingskarvet Nationaal Park

Hallingskarvet Skisenter

In het bergdorp Sundalen, aan de noordkant van het hoogplateau Hallingskarvet, beleef je uren plezier aan wandelingen in de zomer. In de winter moet je in het Hallingskarvet Skisenter zijn voor veel skigenot. Een aanbod van lange en brede skipistes, off-piste mogelijkheden en langlaufroutes bieden veel variatie voor een ultieme wintersportbeleving.

Hallingskarvet Skisenter, Hallingskarvet
Ballon!