Bad Kleinkirchheim, Karinthië

Bad Kleinkirchheim Bad Kleinkirchheim is een geliefd dorp in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Geroemd als de geboorteplaats van wellness cultuur, bevinden zich hier meerdere bekende kuuroorden. Het dorp heeft een prachtige ligging, grenzend aan Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Omringd door glooiende heuvels en diepblauwe zwemmeren, is Bad Kleinkirchheim de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ontspannen in de thermen van Bad Kleinkirchheim

Al sinds de middeleeuwen reist men af naar Bad Kleinkirchheim voor de bekende wellness centra. De plaats heeft zelfs zijn naam te danken, 'Bad' is afgeleid van ontstekingsremmende bronnen waarvoor reizigers van kwamen. Tegenwoordig zijn de bekendste kuuroorden het Thermal Römerbad en Therme St. Kathrein. Maar je vindt in deze omgeving meerdere spa's, kuuroorden en wellnesscentra.

Spa, Bad Kleinkirchheim

Wandelen in Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

In het dal en over de omliggende bergen rondom Bad Kleinkirchheim is het heerlijk wandelen. Laat je door een van de bergbahnen (kabelbanen) in de omgeving naar een prachtig startpunt voor een afdaling of rondwandeling brengen. Je kunt bij sommige kabelbanen ook je fiets meenemen voor een kleine meerprijs. Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge ligt om de hoek, met talloze kilometers aan wandelingen. Er zijn meerdere manieren om je te verdiepen in de omgeving, die o.a. beschikt over een eigen app met allerlei wandel- en fietstochten. Ook zijn er verschillende mogelijkheden tot begeleide wandelingen.

Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge, Bad Kleinkirchheim

De meren rondom Bad Kleinkirchheim

De deelstaat Karinthië staat bekend om de grote hoeveelheid meren, waar het fijn bijkomen is na alle wandelingen en fietstochten. In de zomer bereiken de meeste meren een aangename temperatuur, van soms wel 28 graden. Sommigen hebben zo'n goede waterkwaliteit dat het water zelfs als drinkwater gebruikt kan worden. Het grootste meer direct in de buurt van Bad Kleinkirchheim is de Millstättersee. Op een iets langere rij-afstand ligt de populaire Ossiacher See.

De Ossiacher See, Karinthië

Omgeving

Alpenwildpark Feld am See

Het Alpenwildpark Feld am See is een uitgebreid dierenpark op vijftien minuten rijden van Bad Kleinkirchheim. Je kunt hier rustig een volle dag doorbrengen, want het is een mooi, groot en afwisselend dierenpark dat sinds de jaren tachtig flink is uitgebreid. Het bestaat onder andere uit een Afrika museum en een berenmuseum. De kleintjes mogen dieren aaien op de kinderboerderij.

Wildpark Feld am See, vlakbij Bad Kleinkirchheim

Granatium

Duik in de wereld van graniet! Granatium staat volledig in het teken van deze bijzondere steen, die in het museum gemijnd kan worden. Leuk voor de grote en kleine onderzoekers, want je leert hier niet alleen over de geschiedenis van graniet, maar je mag dus ook zelf aan de slag.

Granatium, vlakbij Bad Kleinkirchheim
Ballon!