Villach, Karinthië

Villach in Karinthie Villach is ontstaan in de middeleeuwen en kreeg in 1060 stadsrechten. De stad ligt aan de rivier de Drau, kenmerkend voor het stadsbeeld. Naast een stadswandeling door het mooie, kleurrijke, historische centrum, kan je hier ook goed winkelen. De Hauptplatz is het bruisende middelpunt van de stad en je vindt hier diverse restaurants en terrassen. De barokke huizen in veelal pasteltinten vind je door de hele stad. Nauwe straatjes lopen vanaf het marktplein af en verwijzen naar de oude ambachten van de stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

St Jakobskerk

De gotische St. Jacobskerk is de bekendste bezienswaardigheid van Villach. De kerk dateert, in zijn huidige vorm, uit de veertiende eeuw. In de zomer kan je de 95m hoge toren, tegen betaling, beklimmen en heb je een schitterend uitzicht over Villach en de omringende bergen. In de stad zijn meerdere kerken te bezoeken, zo ook de nieuwgotische St Nicolaikerk en het bijbehorende Franciscaner Klooster en de bedevaartskerk in Maria Gail. Net buiten Villach liggen ook het grote klooster en Slot Wernberg en het klooster aan de Ossiacher See.

Kerk Villach

Faaker See en Ossiacher See

Ten oosten van Villach liggen twee bekende bergmeren uit Karinthië. De Faaker See, met zijn intens blauwe kleur, is een heerlijk zwemmeer, vooral omdat motorboten hier niet zijn toegestaan, je kan er overigens ook prima kajakken en waterfietsen. In het meer liggen 2 bewoonde eilanden en hoog boven de oever kan je kasteel Finkenstein bezoeken. Het andere zwemmeer bij Villach is de Ossiacher See. Met 10,5km lang en 52m diep is het één van de grootste meren van Karinthië. Op dit meer zijn gemotoriseerde boten wel toegestaan, je kan hier zelfs een rondvaart maken. Rond dit meer vind je diverse stranden en ligweiden, geen probleem om hier een hele dag door te brengen.

Bergmeren rond Villach

Dobratsch

Natuurpark Dobratsch is één van de grootste en mooiste natuurparken in Karinthië. Met de auto kan je via de Villacher Alpenstrasse tot boven de 1700m rijden om dit park dan verder te voet te verkennen. Je vindt hier typische Alpenbloemen en natuurlijk een prachtig uitzicht. Vanuit het dal gaan ook diverse kabelbanen de berg op. Je kan tot vrijwel bovenaan komen, maar je kan natuurlijk ook (een deel) van de route wandelen, langs alpenweiden, paarden en koeien.

Dobratsch Villach

Ruïne kasteel Landskron

Net buiten Villach zie je Burg Landskron liggen op één van de omliggende bergen. Dit oude kasteel is mooi gerestaureerd en neemt je mee terug naar de Middeleeuwen. Bij de burcht worden regelmatig vliegshows met roofvogels gehouden. Vlakbij het oude kasteel vind je ook de Apenberg, hier leeft een groep van 150 makaken. Is het een dag minder mooi weer, bezoek dan één van de musea in en rond de stad of bezoek het Thermenresort Warmbad.

Kasteel Landskron Villach
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!