Sankt Wolfgang im Salzkammergut, Opper-Oostenrijk

Sankt Wolfgang im Salzkammergut, Opper-Oostenrijk Sankt Wolfgang im Salzkammergut heeft een idyllische ligging aan de Wolfgangsee. Het blauwe water van het meer steekt prachtig af tegen de omliggende rotsachtige bergen. Een aantal authentieke Oostenrijkse huizen, een kleine haven en een oud kerkje met een witte toren die ‘s avonds mooi verlicht is kenmerken het centrum. Wie van wandelen, ontspanning en watersportactiviteiten houdt, kan zich hier uitstekend vermaken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Schafbergbahn

Deze rode trein rijdt van Sankt Wolfgang naar de top van de Schafberg. In ongeveer veertig minuten wordt bijna 1200 meter afgelegd en het wordt daarom ook wel als de steilste tandradbaan van Oostenrijk gezien. Boven op de berg is een restaurant met een terras waar je wel de hele dag kunt blijven zitten. Je hebt vanaf hier prachtig uitzicht op de drie meren; de Wolfgangsee, de Attersee en de Mondsee. Voor de wandelliefhebbers zijn er meerdere mooie wandelingen te maken in het gebied. Je kunt er ook voor kiezen om een enkele reis met de trein te boeken en naar de top te wandelen of juist de afdaling naar beneden zelf te wandelen.

Schafbergbahn, Sankt Wolfgang

Wallfahrtskirche

De Wallfahrtskirche bestaat al sinds de twaalfde eeuw en is een ware bezienswaardigheid in de stad. De kerk heeft een mooie ligging aan het water en naast het gebouw staat de Wolfgang-fontein. Als je alle details in de kerk wilt zien, dan ben je wel een dag bezig. Vergeet ook niet omhoog te kijken naar de prachtige schilderingen op het plafond en sta even stil bij het altaar uit 1481.

Wallfahrtskirche, Sankt Wolfgang

Wolfgangsee

Vroeger werd dit meer de Abersee genoemd, maar in de volksmond werd het al vaker aangeduid als het meer van Sankt Wolfgang dus heeft men uiteindelijk de naam aangepast naar de gelijknamige plaats. Het meer nodigt uit om te zwemmen of allerlei watersportactiviteiten te doen, zoals zeilen, suppen, kajakken en waterskiën. Het is ook mogelijk om rondom het meer te wandelen.

Wolfgangsee, Sankt Wolfgang

Omgeving

Strobl

Strobl is een plaats aan de oostkant van de Wolfgangsee. Ontspan op het strand van Strobl, wandel een stuk over de weidse Postalm waar in de winter een skigebied is of maak vanaf hier een boottocht over de Wolfgangsee. Het is hier relatief rustig en comfort staat hoog in het vaandel. Naast luxe hotels staan charmante oude herenhuizen; een mooie mix van oud en nieuw.

Strobl, Sankt Wolfgang

Sankt Gilgen

Aan de westoever van de Wolgangsee ligt Sankt Gilgen. In de winter een gezellige wintersportplaats en in de zomer een bestemming voor ontspanning, allerlei wateractiviteiten en mooie wandelingen in de bergen. Maak zeker een ritje in de kabelbaan naar de top van de Zwölferhorn waarbij je een panoramisch uitzicht hebt over de hele omgeving en de Wolfgangsee. Bovenop de berg liggen meerdere lange en ook eenvoudige wandelroutes klaar om bewandeld te worden.

Sankt Gilgen, Sankt Wolfgang

Bad Ischl

Op ongeveer twintig minuten ten oosten van Sankt Wolfgang ligt het gezellige Bad Ischl. Het dorpje wordt omringd door de rivieren Ischl en de Traun. In de winter kun je hier goed skiën en in de zomer is er een weldaad aan kuuroorden om je lekker in te laten verwennen. Trek je wandelschoenen aan, neem de kabelbaan naar de top van de berg Katrin en ontdek het gebied boven op de berg. Je hebt hier de meest fantastische uitzichten. Eenmaal weer beneden kun je plaatsnemen op de terrassen en wegdromen bij de aanblik op de koninklijke paleizen en villa’s.

Bad Ischl, Sankt Wolfgang
Ballon!