Nationaal Park Hohe Tauern, Salzburgerland

Hohe Tauern Welkom in het grootste, beschermde natuurgebied in de Alpen: Hohe Tauern National Park. Met beroemde bezienswaardigheden als de Grossglockner en de Krimml watervallen, valt hier genoeg te beleven. Vergaap je aan de talloze bergtoppen, blauwe bergmeren en frisgroene alpenweides. Dit bijzondere park is het thuis van meer dan 10.000 wilde dieren, waaronder de graag geziene brutale bergmarmotten, maar ook de statige steenarenden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Grossglockner Hochalpenstrasse

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een begrip in Oostenrijk. Via haarspeldbochten kom je langs de allermooiste bergen, vroeger alleen toegankelijk voor de stoerste bergbeklimmers. Onderweg vind je meerdere uitzichtpunten en starten allerlei mooie wandelingen. Daarnaast vind je hier musea, restaurants en zelfs meerderen speelpunten voor kinderen. Allemaal natuurlijk in het teken van de reusachtige bergen die boven je uit torenen. In totaal bedraagt de weg 48 kilometer, je betaalt tol om toegang te krijgen. Met een National Park Hohe Tauern kaart is de toegang gratis.

Grossglockner, Hohe Tauern

Krimml-waterval

De hoogste waterval van Oostenrijk en volgens sommigen zelfs de hoogste waterval van Europa, is de Krimml-waterval. Ook deze waterval is te vinden in Nationaal Park Hohe Tauern. In totaal klettert het water hier vanaf 380 meter uit de hoogte, waar het water zijn oorsprong vindt in gletsjerbeek de Krimmler Ache. Je kunt de watervallen bezoeken langs een aangelegde weg die leidt tot de bovenste fase van de watervallen, in totaal klim je vier kilometer omhoog. Onderweg tref je diverse uitrustpunten.

Krimml-waterval, Hohe Tauern

Kitzlochklamm

Het betere klim- en klauterwerk: de Kitzlochklamm. Via verschillende houten platforms en trappen, wandel je door de kloof. Onderweg heb je uitzicht op de waterval die de kloof uit komt stromen en je kunt ervoor kiezen om verschillende richtingen op te gaan. Zo kun je kiezen voor het bezoeken van het 'Gat naar de Hemel'. Hier kijk je recht de kloof in naar beneden.

Kitzlochklamm, Hohe Tauern

Lichtensteinklamm

De Lichtensteinklamm is niet alleen een van de mooiste kloven van Hohe Tauern, maar ook een van de langste. Je kunt de kloof een kilometer in, waarbij je op het eind beloond wordt met een prachtig uitzicht op de waterval. Maar de tocht alleen al, is al de moeite waard. Klauter over kleine houten trappen en aangelegde paden door de donkergroene kloof, waarbij de spiraaltrap je dertig meter de diepte in brengt. Iedere meter biedt een ander uitzicht op het kolkende water onder je.

Lichtensteinklamm, Hohe Tauern

Stuwmeren Kaprun

Omringd door witte, grijze en groene bergen vind je de stuwmeren vlak bij Kaprun. Een bezoekje begint met een grote lift die je 431 meter verder omhoog brengt, naar de bussen waarmee je de tocht vervolgt. Hou tijdens de twintig minuten durende rit goed je ogen open, want gaandeweg rijd je van donkere tunnels naar een prachtig panoramisch uitzicht. Je eindigt aan de voet van verschillende gletsjers én natuurlijk de stuwmeren. Het is een aanrader om hier een rondleiding te volgen om meer te weten te komen over dit imposante project.

Stuwmeren Kaprun, Hohe Tauern

Kitzsteinhorn

Wil jij honderd procent kans op sneeuw, ook in de zomer? Op naar de Kitzsteinhorn, ook wel de ''witte berg'' genoemd. Het zal niemand verbazen dat dit een populair skigebied is, maar ook in de zomer wachten hier dus bergen sneeuw op je. Bezoek hier voor het hoogste uitzichtpunt van het land, het panorama-platform “Top of Salzburg”. Het platform biedt een waanzinnig uitzicht op het prachtige landschap van Hohe Tauern National Park.

Kitzsteinhorn, Hohe Tauern

Wildpark Ferleiten

Niet genoeg dieren gespot in het wild? Ga dan naar Wildpark Ferleiten, aan de voet van de Grossglocknerstrasse. Leuk: kleine kinderen kunnen hier dieren aaien op de kinderboerderij.

Wildpark Ferleiten, Hohe Tauern
Ballon!