Zell am See, Salzburgerland

Zell am See Zell am See is een idyllisch stadje en zowel in de winter als zomer een geliefde vakantiebestemming. Dit levendige dorp in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland ligt aan het bergmeer Zellersee: tijdens een vakantie naar Zell am See is dit dé plek voor een wandeling of een verfrissende duik in het ‘Strandbad’. Ook ligt het grootste nationale park van Europa, Hohe Tauern, vlakbij.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Watersport

In Zell am See kun je als water(sport)liefhebber je hart ophalen. Vaar het grote meer over tijdens een boottocht met de hele familie, of boek een cursus voor beginners dan wel voor gevorderden. De uitgelezen plek om te (leren) zeilen, te windsurfen of zelfs om te raften over een van de nabijgelegen woeste rivieren. Het is natuurlijk ook lekker uitblazen aan een van de strandjes.

Watersport Zell am See

Wandelen

Naast waterplezier, vind je in Zell am See ook het nodige wandelplezier. De bergachtige omgeving faciliteert tal van prachtige wandelroutes. De dichtstbijzijnde en hoogste berg is de Schmittenhöhe, waar je met een goede conditie al vanaf Zell am See heen kunt wandelen. Maar je kunt ook met een van de kabelbanen omhoog en vanaf diverse punten op de berg een mooie wandeling beginnen. Na een wandeling is het fijn om even bij te komen op het terras van een van de vele almhutten die de omgeving rijk is. Samen met een biertje en een bord Kaiserschmarren natuurlijk, proost!

Wandelen Zell am See

Sigmund Thun Klamm

De Sigmund Thun Klamm is een schitterende kloof in Kaprun bij Zell am See. Door het smelten van het ijswater in de IJstijd werden rotsen uitgeslepen en ontstonden bergkloven. Door de hele kloof lopen trappen en bruggen over het water, wat het een bijzondere en avontuurlijke wandeltocht maakt. Een echte aanrader die je niet mag missen en geschikt is voor jong en oud.

Sigmund Thun Klamm

Omgeving

Nationaal Park Hohe Tauern

Nationaal Park Hohe Tauern is een spectaculair natuurpark en tevens een van de oudste natuurparken van Europa. Van diepe, donkergroene valleien naar prachtige, ruige rotsen: dit park biedt het allemaal. Blaas uit aan een bergmeer en zie statige roofvogels in hun natuurlijke habitat. Gletsjers, bergweiden, marmotten en gemzen. Je kijkt je ogen uit in dit park en de natuurliefhebber kan er rustig meerdere dagen verblijven zonder zich te vervelen.

Nationaal Park Hohe Tauern

Tauern Spa Kaprun

Na al het wandelen, klimmen en klauteren is het ook tijd voor ontspanning. Of de perfecte gelegenheid voor een regenachtige dag: plan een dagje in de Tauern Spa Kaprun. Meerdere zwembaden, stoombaden, bubbelbaden en sauna's faciliteren hier een heerlijk dagje uit.

Tauern Spa Kaprun
Ballon!