Reisinfo Stiermarken, Oostenrijk

Schloss Eggenberg, Graz, Stiermarken De Oostenrijkse regio Stiermarken is een aaneenrijging van groene alpenweides, razende rivieren en donkere bossen. Het grenst aan Slovenië en ligt dicht bij de deelstaten Karinthië, Salzburgerland, Opper-Oostenrijk en Neder-Oostenrijk. De bekendste stad in deze regio en tevens de hoofdstad is Graz.

In de stad Graz vind je meerdere historische monumenten, waaronder het bijzondere Schloss Eggenberg. Dit kasteel staat in het teken van allerlei astrologische elementen, van de versierde plafonds tot de strak aangelegde tuinen.

Stiermarken is een van de meest geliefde deelstaten onder Oostenrijkers zelf. Het is een omgeving die zich erg leent om per fiets te verkennen. De bekendste route is Wijnland Stiermarken, deze tocht van 400 kilometer gaat langs mooie wijngaarden en culinaire hotspots. De tocht een aanrader als je op een originele manier de verschillende hoogtepunten van Stiermarken wilt ontdekken.

Rondreizen door Stiermarken, Oostenrijk

Onze rondreis Natuurlijk Oostenrijk combineert goed met de regio Stiermarken. In het routevoorbeeld hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Natuurlijk Oostenrijk

Aan romantiek niets tekort tijdens deze schitterende route langs pittoreske stadjes, hoge bergen en heldere meren. Welkom in Oostenrijk! Je start in Salzburg, de stad van Mozart, en vergaapt je hier aan de oude stadskern, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vervolgens ga je via het als mooiste plaatsje van Oostenrijk, bestempelde Hallstatt, naar het verkoelende meer bij Zell am See. Ook hoogtepunten als de nationale parken Hohe Tauern, Kalkalpen en Nockberge ontbreken niet. Daarna kun je bijkomen in wellness-dorp Bad Kleinkirchheim in de zonnige deelstaat Karinthië.

RothenburgKoblenzBamberg BeierenDüsseldorf
Ballon!