Natuurpark Karwendel, Tirol

Natuurpark Karwendel, Tirol Het grote natuurpark Karwendel ligt voornamelijk in de regio Tirol, maar ook nog een klein stukje in de Duitse deelstaat Beieren. Wandel of mountainbike over de rotsachtige berghellingen, door uitgestrekte bossen en langs mooie, groene almen. Er leven veel zeldzame planten en dieren in het gebied, zoals steenarenden, steenbokken en wilde orchideeën. Laat je verrassen door het gevarieerde landschap en de mooiste vergezichten van Oostenrijk.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Achenmeer

Aan de rand van natuurpark Karwendel strekt het mooie Achenmeer uit. Het is meteen ook het grootste meer van Oostenrijk. De bergen lopen direct uit in het prachtige, blauwgroene water. Het bijna sprookjesachtig mooi wanneer je op oever staat. Er zijn hier talloze activiteiten mogelijk van zwemmen en watersporten tot mooie wandelingen rondom het meer of naar de top van een berg om van het uitzicht te genieten.

Achensee in Natuurpark Karwendel

Mösl Alm

De Mösl Alm ligt op een prachtige plek in natuurpark Karwendel. Deze alm ligt op een hoogte van 1.260 meter en is een perfecte plaats om tot rust te komen na een mountainbiketocht of een stevige wandeling door de bergen. Geniet er van het uitgestrekte uitzicht en ontspan in de frisse berglucht. Proef bij deze levendige berghut ook zeker de regionale specialiteit Graukäse. Deze Oostenrijkse kaassoort wordt hier geproduceerd en mag je dus zeker niet missen bij een bezoek aan de Mösl Alm.

Mösl Alm in Natuurpark Karwendel

De Große Ahornboden

De Große Ahornboden is een dichtbebost gebied in natuurpark Karwendel. Er hangt een idyllisch sfeertje in de bossen van dit gebied, onder andere door de talloze eeuwenoude, knoestige esdoorns, waar het park de naam aan te danken heeft. Het bosgebied ligt op een hoogte van 1.200 meter, aan het einde van het Enger Tal. Verken het gebied door eenvoudige wandelingen of trek dieper de bossen en bergen in voor een langere tochten. Geniet er van onaangetast bosgebied en voel je even een met de natuur.

De Große Ahornboden, Natuurpark Karwendel

De Kleine Ahornboden

Het andere uitgestrekte bosgebied in Karwendel is de Kleine Ahornboden. Het ligt ongeveer 200 meter hoger en meer afgelegen dan de Große Ahornboden. Ook hier vind je ongerepte natuur en oude esdoorns. Je kijkt uit over de imposante bergen van de Karwendel. Wandel in de zomer door de groene weiden met grazende koeien of reis in het najaar naar dit gebied om de prachtige herfstkleuren te bewonderen. Hier staat ook een monument dat gewijd is aan de bijzondere bergbeklimmer, Hermann von Barth, die vermoedelijk maar liefst 88 bergtoppen in het gebied beklommen heeft.

De Kleine Ahornboden, Natuurpark Karwendel

Birkkarspitze

De Birkkarspitze is met een hoogte van bijna 2.800 meter de hoogste bergtop van het natuurpark Karwendel. Het vereist wat klimmen en klauteren, maar de top is voor ervaren wandelaars goed te bereiken. Eenmaal boven voelt het alsof je je op de top van de wereld bevindt. Je staat zelf op het hoogste punt en kijkt uit over alle omliggende bergtoppen. Laat je op dit bergmassief imponeren door een overweldigend uitzicht over de regio.

Birkkarspitze, Natuurpark Karwendel

Gleirschkloof

Vanuit het stadje Scharnitz loopt een wandelpad naar de indrukwekkende Gleirschklamm. Je loopt tussen enorme rotspartijen, over bruggetjes en op een smal wandelpad direct langs de rivier terwijl je naar het klotsende water luistert. Op het brede stuk van de kloof is het water rustiger en zie je hoe helder en groen het is. Daar is het zelfs mogelijk om te kajakken.

Gleirschklamm kloof, Natuurpark Karwendel
Ballon!