Bregenz, Vorarlberg

Bregenz, Vorarlberg De stad Bregenz ligt aan de grote Bodensee. Hier combineer je waterpret met cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de Martinstoren. Dit symbool van de stad staat midden in de oude middeleeuwse stadskern. Langs het meer ligt een mooie promenade en een klein strand. Voor de actievelingen zijn er in de omgeving van Bregenz genoeg mogelijkheden. Denk aan wandelen, fietsen, paragliden en verschillende watersporten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bodenmeer

Het Bodenmeer is een groot meer in het grensgebied van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Technisch gezien bestaat het Bodenmeer uit twee meren: de Obersee en de Untersee, die door de rivier de Rijn met elkaar verbonden zijn. Er zijn heel veel wandel- en fietspaden, waaronder de Bodensee Radweg en de Bodensee Rundwanderweg. Deze laatste is een 260 kilometer lange wandelroute rondom het meer. Natuurlijk is er op en rondom het water van alles te ondernemen, zoals kitesurfen, kajakken, zwemmen en waterskiën.

Bodenmeer, Bregenz

Pfänderberg

Ten oosten van Bregenz ligt de Pfänderberg van ruim 1.062 meter hoog. Op de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad Bregenz en het Bodenmeer. De Pfänderbahn brengt je vanuit het centrum omhoog. De grote ramen maken het ritje extra spannend voor mensen met hoogtevrees. Op de top is een dierentuin, het Pfänder Alpine Wildlife Park, waar je veel dieren uit de bergen ontmoet. In het Pfänderbahn Museum kom je meer te weten over de geschiedenis van de Pfänderbahn.

Pfänder, Bregenz

Martinstoren

Het herkenningspunt in het historische centrum van Bregenz is de Martinstoren. Het bouwwerk uit 1601 is een grote barokke uivormige toren. Hij wordt beschouwd als het oudste barokke gebouw aan het Bodenmeer. Vanuit de toren heb je een mooi uitzicht. In de voormalige torenwachterswoning zijn tentoonstellingen.

 Martinstoren, Bregenz

Bregenzer Festspiele

Ieder jaar staat Bregenz in juli en augustus in het teken van de Bregenzer Festspiele. Als je van opera en/of musical houdt dan is dit een must-see! Er zijn verschillende podia boven het water van de Bodensee en in de stad.

Bregenzer Festspiele, Bregenz

Kunsthaus Bregenz

Dit museum is een kunststuk op zich en is geliefd onder internationale kunst- en architectuurliefhebbers. De glazen kubus herbergt hedendaagse kunst. Ook al ga je niet naar binnen; wandel er op zijn minst even langs. Het is een fotootje waard. Vooral 's avonds, wanneer het gebouw mooi verlicht is.

Kunsthaus Bregenz, Bregenz

Vorarlberg Museum

Nog een architectonisch hoogstandje is het Vorarlberg Museum. Ook dit museum is een kubus. Hij is versierd met wat lijkt op ruim 16.000 bloemen. Dit zijn PET-flessenbodems in beton gedrukt. Je bezoekt dit museum als je meer wilt leren over de geschiedenis, cultuur en oude kunst van de deelstaat Vorarlberg.

Vorarlberg Museum, Bregenz

Natuurreservaat Rheindelta

Dit natuurreservaat ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Bregenz en is leuk om als uitstapje met de fiets naar toe te gaan. Hier mondt de rivier de Rijn uit in het Bodenmeer. Het natuurreservaat is beschermd natuurgebied vanwege de bijzondere flora en fauna. Het gebied bestaat uit vele schiereilanden, baaien en moerassen. Je vindt hier ruim driehonderd vogelsoorten, waaronder de zeldzame grutto.

Rheindelta, Bregenz
Ballon!