Feldkirch, Vorarlberg

Feldkirch In het midden van maar liefst vijf valleien, bevindt zich het prachtige Feldkirch aan de rivier de Ill. Enerzijds geroemd door natuurliefhebbers om de geweldige ligging midden in het Alpenlandschap, anderzijds door geschiedenisliefhebbers. Wandel door het oude, middeleeuwse centrum of bezoek een van de mooie kastelen en kloosters in de omgeving. In de zomer worden hier tal van gezellige festivals georganiseerd die draaien om lekker eten, lokale wijn en muziek. Met name het leuk aangeklede Poolbar festival is erg plezierig, voor jong en oud.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Middeleeuwse binnenstad

Feldkirch beschikt over een historisch centrum, waar de oorsprong van de huizen en de torens dateert uit de vroege middeleeuwen. De gotische kathedraal van St. Nikolaus is een van de bijzondere bezienswaardigheden, of de oude marktplaats omringd met statige huizen. In 2018 vierde de stad het 800-jarig bestaan.

Feldkirch, binnenstad

Kasteel Schattenburg

Bovenop een heuvel torent kasteel Schattenberg boven de stad Feldkirch uit. Het is niet groot, maar voor een groot deel nog intact en in het museum kun je meerdere vertrekken bekijken. Het kasteel neemt je mee naar de tijd waarin ridders en prinsessen hier leefden. Hoogtepunten zijn de donkerbruine, met houtsnijwerk beklede wanden van de Gotische kamer en de mooie kapel met authentieke fresco's uit 1507. Je kunt op je gemak door de ruimtes dwalen of kiezen voor een tour. Vergeet niet je bezoek af te sluiten in het prachtige restaurant van het kasteel, beroemd vanwege hun Schattenburgschnitzel. Alleen voor de grote trek!

Feldkirch, Kasteel Schattenburg
Ballon!