Lech, Vorarlberg

Lech Het koninklijke Lech is niet alleen een wintersportplaats, ook de rest van het jaar is het een fijne vakantiebestemming die niet mag ontbreken tijdens je rondreis in Oostenrijk. Trek je wandelschoenen maar aan; de liften nemen je mee hoog de bergen in. Hier vind je ruim 350 kilometer aan wandelpaden door bossen, langs kabbelende beekjes en bloeiende alpenweides. En wie weet kom je een steenbok of marmot tegen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen

Een uitgebreid netwerk van kabelbanen en stoeltjesliften neemt je mee de bergen in. Rond Lech liggen maar liefst 350 kilometer aan wandelpaden, jij beslist hoe lang je de tocht maakt. Op de groene bergweiden grazen koeien en je komt langs heldere bergmeren en klaterende beekjes. Plan je route zo dat je kunt lunchen bij een van de berghutten en geniet van de lokale specialiteiten. Natuurlijk kun je ook je eigen picknick meenemen voor op een bergweide. De Rüfikopf Seilbaan neemt je mee naar ruim 2300 meter hoogte, hier start de Geoweg am Rüfikopf, een wandelroute van zo'n acht kilometer.

Wandelen, Lech

Fietsen

Fietsen mee of ter plaatse huren, mountainbikeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Lech am Arlberg. De ruige bergpaden bieden uitdagende routes aan, maar wil je het rustiger aan doen, ook daarvoor zijn er mogelijkheden genoeg. De routes zijn gemiddeld tussen de tien en dertig kilometer lang en je kunt ook met een gids op pad. In het dorp zijn ook e-bikes te huur, waardoor ook de bergtoppen zoals de Kriegerhorn en Mehlsack bereikbaar worden.

Fietsen, Lech

Actieve vakantie in Lech

Naast wandelen en fietsen heeft Lech nog veel meer mogelijkheden om je dagen lekker actief door te brengen. Rondom het dorp kun je rotsklimmen of boogschieten, maar er zijn ook diverse golfbanen te vinden. In het grote buitenbad kun je ook een baantje trekken. Vlakbij het buitenbad is een goede plek om wild te spotten. Tegen zonsondergang komen er geregeld hazen, reeën en herten het bos uit om op de weiden te grazen.

Actieve vakantie Lech

Wintersport

Lech is een mondain skigebied met ruim 300 kilometer aan pistes voor beginners en gevorderden. Het is niet voor niets de traditionele wintersportbestemming van het Koninklijk Huis, want het is erg sneeuwzeker. Met de Arlberg-Card heb je toegang tot 85 liften en de bijbehorende pistes. Na een dag in de buitenlucht is er een brede keuze aan restaurants en après-ski. Lech is ook geschikt als bestemming voor families met kinderen. Vanaf vier jaar krijgen ze les op kinderpistes van Kinderland, om later ook de andere afdalingen te kunnen maken.

Winter in Lech
Ballon!