Reisinfo Klein Polen

Klein-Polen De regio Klein-Polen is misschien wel het meest veelzijdige gebied van Polen. Laten we beginnen in de historische stad Krakau. Het symbool van de stad is een draak, wiens legende zich in en rond de stad afspeelde. Neem beslist een kijkje op het oude marktplein en de heuvel Wawel waar het renaissance koninklijk paleis staat, de veertiende-eeuwse kathedraal en het standbeeld van de draak. Krakau was een belangrijke stad in de Tweede Wereldoorlog, maar ook in de naoorlogse communistische jaren. Deze geschiedenis vind je terug in de wijken Podgórze en Nowa Huta. Net buiten de stad ligt de voormalige zoutmijn Wieliczka, een enorm complex, waar je via verschillende routes de mijn kunt bezoeken.

Vanaf Krakau is het een goed uurtje rijden naar de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Polen: Concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Verdeeld over twee locaties ga je hier terug in de tijd en leer je over de gruwelijkheden die zich hier in de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld. Deze historische plek zal je niet onberoerd laten.

Klein-Polen heeft maar liefst zes nationale parken. Als eerste is er Nationaal Park Tatra op de grens met Slowakije. Een kabelbaan neemt je mee naar de hoge top Kasprowy Wierch, terwijl je te voet of met een huifkar naar het smaragdgroene meer Morskie Oko kunt gaan. Zakopane is de uitvalsbasis om het Tatragebergte te bezoeken. Het wintersportdorp zelf heeft een gezellige sfeer, veel cafés en restaurants en een heerlijk thermaalbad om te ontspannen.

Niet ver van het Tatragebergte ligt Nationaal Park Pieniński. Je rijdt eerst langs het Czorszynskiemeer, waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen. Aan de oostkant van het park stroomt de Dunajec-rivier en hier kun je raften. Dit is niet het raften op een rubberboot waarbij je zelf door stroomversnellingen peddelt, het is een traditionele houten raft, waarop je de snelstromende rivier af boomt.

Zuid-Polen staat bekend om de vele gebouwen van hout, waaronder kerken, kapellen en landhuizen. In het plaatsje Małopolska is een speciale route uitgezet die je meeneemt langs deze typische houten architectuur. Reis je door Polen met de kinderen en wil je een dagje wat anders. Energylandia is het pretpark voor jong en oud. Het biedt huiveringwekkende achtbanen, ritjes voor het hele gezin, zwembaden, glijbanen en nog veel meer.

Rondreizen door Klein-Polen, Polen

Een aantal van onze Polen-rondreizen combineert goed met de regio Klein-Polen. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Voorbeeldreis: Grand Tour door Polen

Met je huurcamper reis je via Dresden op de heenweg en Berlijn op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

Bezienswaardigheden KrakauBezienswaardigheden Mazurisch merengebied PolenBezienswaardigheden Polen Woud van BialowiezaZakopane, Tatra gebergte Polen
Ballon!