Reisinfo Mazovië, Polen

Mazovië Polen Mazovië is het hart van Polen, niet alleen omdat hier de hoofdstad Warschau ligt, maar ook omdat de regio midden in het land ligt. Het is dan ook de ideale plek om het land te verkennen. Net buiten de stad ligt Nationaal Park Kampinoski, een waterrijk gebied waar, ondanks de ligging dichtbij Warschau, veel wild leeft: elanden, uilen, lynxen en bizons. Je kan hier uitgebreid wandelen door de duinen en langs de meren en rivieren.

De groene stad Warschau is voor velen de grootste reden om naar deze regio te gaan. Of je nu kiest voor een stedentrip of de stad bezoekt als onderdeel van een autorondreis door Polen, het is een parel die je niet mag missen. De rivier de Wisla stroomt door de stad, op de oevers tref je veel gezellige cafés en restaurants aan. De naam groene stad komt van de vele parken en (paleis)tuinen die er liggen. Toch mag je het historische centrum niet overslaan. Hoewel het vrij recent herbouwd is, heeft het de stijl van een achttiende eeuwse binnenstad.

Een authentiek stukje Mazovië ontdek je in het oosten van de regio. Hier ligt het Kurpiowskiwoud en de lokale bevolking heeft de traditionele leefwijze behouden. Er wordt veel honing geproduceerd in deze streek, naast potjes van dit goudgele goedje maken de locals hier de traditionele Fafernuchy van. De ingrediënten lijken wel wat op die van een carrot-cake, maar de ruitvormige koekjes worden gemaakt van gistdeeg. Ook het juniperbier komt oorspronkelijk uit deze regio, een unieke smaak waar tegenwoordig ook vaak honing aan toegevoegd wordt.

Pak de auto en maak een ritje langs andere leuke steden zoals Płock, met een mooi kasteel en kathedraal. Deze stad heeft ook zijn eigen stadsstrand aan de rivier de Wisla. De Poolse componist Chopin is geboren in het dorpje Żelazowa Wola, zijn geboortehuis is nu een museum over zijn leven en werk. Rijd ook zeker langs het plaatsje Sochaczew, het is niet groot, maar je hebt hier wel een aantal bezienswaardigheden. De grootste hiervan is de smalspoortrein en bijbehorende museum. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van smalspoorbanen en je kan uiteraard ook een ritje maken. Op de heuvel boven het dorp staan de restanten van het kasteel van de hertogen van Mazovië.

Rondreizen door Mazovië, Polen

Een aantal van onze Polen-rondreizen combineert goed met de regio Mazovië. In de routevoorbeelden hieronder zie je al dat je meteen de manier van reizen en het aantal dagen aan kunt passen. Als je kiest voor 'bewerk in routeplanner' is er nog veel meer mogelijk.

Voorbeeldreis: Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Voorbeeldreis: Ontdekkingsreis door Polen

Relatief dichtbij, maar toch niet heel bekend bij veel reizigers. Polen is altijd een speelbal geweest tussen oost en west. Het land hoorde beurtelings bij Duitsland of Rusland of was opeens weer zelfstandig. Van deze bewogen geschiedenis is zeer veel terug te vinden tijdens een camperreis door dit grote en fascinerende land. Deze mooie camperroute voert langs hoogtepunten als het Tatragebergte, het Woud van Białowieżac Gdańsk aan de Oostzee en de sfeervolle stad Krakau.

Mazurisch MerengebiedGdanskToruńOude markt Poznan
Voorbeeldreis: Grand Tour door Polen

Met je huurcamper reis je via Dresden op de heenweg en Berlijn op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

Bezienswaardigheden KrakauBezienswaardigheden Mazurisch merengebied PolenBezienswaardigheden Polen Woud van BialowiezaZakopane, Tatra gebergte Polen
Ballon!