Reisinfo Pommeren, Polen

Pommeren in Polen De regio Pommeren ligt in het noordwesten van Polen en is een combinatie van prachtige authentieke steden, veel natuur en mooie stranden. Misschien denk je bij Polen niet meteen aan een strandvakantie, maar de driestad in het noorden, Gdańsk, Sopot en Gdynia, biedt dit zeker. Je vindt hier mooie zandstranden aan de Oostzee en alle gezelligheid van een badplaats.

De grootste stad van de drie, Gdańsk, is daarnaast ook een prachtige authentieke stad met veel bezienswaardigheden, zoals de oude Kraantoren en de Lange Markt. Ten noorden van deze steden ligt het plaatsje Władysławowo en het schiereiland Hel, beiden hebben prachtige stranden. Het schiereiland zelf heeft ook prachtige natuur om in te wandelen.

In het oosten van de regio ligt een mooi gotisch kasteel, één van velen in Polen. Kasteel Malbork is gebouwd door Teutoonse Ridders en door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Het enorme complex kan je bezoeken, je waant je weer even helemaal in de Middeleeuwen. Een stukje authentiek Pommeren vind je in de streek Kasjoebië, waar authentieke dorpen tussen de meren en rivieren in liggen. Je kunt hier het traditionele borduurwerk van de Kasjoeben zien, er is ook een openluchtmuseum waar het leven in deze streek centraal staat.

Dicht bij de Duitse grens kom je in de stad Szczecin (Duits: Stettin), een goede eerste stop in Polen. Vooral het slot in de stad is de moeite waard, maar ook de ondergrondse gangen die het verhaal vertellen van de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Toruń is wellicht wat minder bekend, maar deze astronomische stad is een mooie toevoeging aan je reis. Neem dan vooral ook een kijkje in het Planetarium van Copernicus en het smaakvolle peperkoek-museum.

Wil je een stukje Nederland ontdekken in Polen? Het waterrijke gebied Zulawy doet met zijn vele molens en bruggetjes bijna Hollands aan. De dorpjes die er liggen hebben weer een heel andere sfeer. Veel mennonieten leven in dit gebied en zij hebben hun eigen architectuur, specialiteiten en leefwijze. Beleef Polen tijdens een mooie autorondreis in Pommeren.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!