Sopot, Pommeren

Sopot Waar kun je beter de zon onder zien gaan, dan op de langste pier van Europa? Combineer een dagje relaxen op het zandstrand moeiteloos met een bezoek aan het bruisende nachtleven van Sopot. Bovendien is de stad het thuis van meerdere populaire thermale baden. Deze badplaats ligt tegen de mooie stad Gdańsk, waar ook nog voldoende te beleven valt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Pier

De ruim 500 meter lange pier van Europa is dé bezienswaardigheid van Sopot. Hij staat al bijna 100 jaar, de eerste versie ontstond in 1827 en was ruim dertig meter. Gedurende de jaren werden er meters toegevoegd aan de pier. Aan het einde van de pier ligt een kleine jachthaven.

Sopot

Architectuur

Hoewel het niet kan tippen aan het bijzondere centrum van Gdańsk, staan er in Sopot ook vele bijzondere gebouwen. Bezoek het gekke 'bochtige huisje', of ga overnachten in het hier afgebeelde Hotel Sofitel Grand Sopot. Dit hotel ligt op loopafstand van het gouden zandstrand van de badplaats. Ook een bezoek aan de bijzondere vuurtoren van Sopot is de moeite waard, met een ongebruikelijke geschiedenis als schoorsteen.

Sopot
Ballon!