Postojna, Slovenië

Grotten van Postojna Postojna zelf is niet heel bijzonder. De bezienswaardigheden net buiten de plaats zijn echter ongekend mooi! De Grotten van Postojna staan bekend als de op een na grootste druipsteengrot ter wereld. En vlak bij de grotten ligt het Predjama-kasteel, dat op wonderbaarlijke wijze hoog tegen een rotswand is gebouwd. Ook de grotten van Pivka zijn een bezoekje zeker waard.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Grotten van Postojna

Bezoek het langste grottenstelsel van Slovenië en de op een na grootste druipsteengrot ter wereld. Je kunt de grotten verkennen met een treintje, waarmee je langs de sprookjesachtige stalagmieten en stalactieten rijdt. Vervolgens leidt een gids je rond en maak je kennis met de beroemdste bewoner van deze grot: de olm. Een kleine salamander die zijn hele leven in grotten doorbrengt. Vergeet je fotocamera niet, want de verschillende 'vertrekken' van de grot bevatten de ene indrukwekkende formatie na de andere.

Grotten van Postojna

Predjama kasteel

Bij Postojna ligt ook het Predjama-kasteel. Het mystieke kasteel lijkt op te doemen vanuit de rots waar het tegenaan gebouwd is. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië en het is de moeite waard om zowel de buiten-, als de binnenkant te bezichtigen. Je kunt het kasteel bezoeken met een audio-tour, waardoor je een beeld krijgt van hoe het leven er in het kasteel aan toe ging.

Predjama kasteel Postojna

Pivka-grotten

De grotten van Pivka zijn het kleine broertje van de grotten van Postojna. De grotten van Postojna zijn wat lieflijker vergeleken bij de ruige Pivka-grotten. Na een lange afdaling met steile trappen, word je naar het begin van de grot geleid. Je loopt stroomopwaarts langs de ondergrondse Pivka-rivier. Omdat dit grottenstelsel minder bezoekers trekt, voelt het ruiger en ongerepter aan. De gids geeft je een meer persoonlijkere ervaring. Er zijn veel temperatuursverschillen in de grotten, dus neem ook wat warme kleding mee.

Pivka grotten Postojna
Ballon!