Algodonales, Andalusië

Algodonales Algodonales ligt in de Spaanse provincie Cádiz in de regio Andalusië. Het staat bekend om de vele witte huizen, de goede deltavliegmogelijkheden en de productie van Spaanse gitaren. Het schilderachtige witte plaatsje is bovendien een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige natuurpark Sierra de Grazalema.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Natuurpark Sierra de Grazalema

Algodonales ligt aan de noordelijke ingang van het natuurpark van Grazalema, aan de rivieren Guadalete en Guadalporcún. Deze ligging maakt de plek een ideale locatie voor het beoefenen van diverse luchtsporten. Freeflight en paragliden zijn de populairste sporten om in dit park te ondernemen, net als rotsklimmen. Hoewel het park volgens regionale begrippen klein is met zijn 50.000 hectare, omvat het toch gevarieerde natuur. Denk aan kale bergkammen, dichtbeboste valleien, kolkende rivieren, fruitboomgaarden en diepe ravijnen. Begin je bezoek bij het informatiecentrum in El Bosque of in Zahara de la Sierra.

Natuurpark Sierra de Grazalema

Valeriano Bernal Guitars

Op zoek naar een Spaanse gitaar van de hoogst mogelijke kwaliteit en met een uitzonderlijk geluid? Zoek niet verder en stap binnen in de winkel/het atelier van Valeriano Bernal. Een plek waar ambacht nog altijd hoog in het vaandel staat.

Valeriano Bernal Guitars

Iglesia Parroquial de Santa Ana

Deze kerk in Algodonales is moeilijk over het hoofd te zien. Het godshuis is vanuit elk hoekje van de stad te zien. Het hele complex is eind achttiende eeuw gebouwd en opgetrokken in zogeheten laat barokke stijl van de Sevilla School.

Iglesia Parroquial de Santa Ana

Fuente Alta

Verwacht geen grote bezienswaardigheid, maar een beetje bezienswaardig is het wel. Fuente Alta is een natuurlijke waterbron. Zuiver water stroomt vanuit de bergen Algodonales binnen. Kijk niet raar op wanneer er koeien rondom de bron staan om er hun dorst te lessen. Bij de waterbron ligt een taverne, waar je aanschuift voor een lekkere, goedkope, lokale maaltijd.

Tapas

Omgeving

Olvera

Op net geen twintig kilometer van Algodonales ligt Olvera, dat beschouwd wordt als een van de meest karakteristieke dorpen van de Sierra de Cádiz. De imposante kerk boven op de heuvel nodigt uit tot een bezoek evenals de toren die ooit bij een kasteel behoorde.

Olvera
Ballon!