Caminito del Rey (El Chorro), Andalusië

Caminito del Rey bezienswaardigheden Andalusië El Chorro is maar klein. Toch is het ongekend populair. Dit heeft alles te maken met het 'Koningspad', oftewel de Caminito del Rey. Het pad, met een totale lengte van 7,7 kilometer, voert je door de kloof Desfiladero de los Gaitanes, langs steile rotswanden en over spectaculaire bruggen op tientallen meters boven de rivier Rio Guadalhorce. Je fotocamera draait overuren!

Goed om te weten

Gevaarlijkste route ter wereld?

Een aantal jaar geleden was dit Koningspad een van de gevaarlijkste wandelroutes ter wereld. Ondertussen is de route flink opgeknapt met EU-subsidie en kunnen zelfs kinderen er veilig wandelen. De uitzichten en de wandeling zelf zijn er niet minder spectaculair op geworden. Je wandelt over stevige vlonders, met aan de zijkant een stevig net. Je loopt niet de hele 7,7 kilometer langs rotswanden. Het eerste deel van de route voert je door heuvelachtig landschap over een redelijk vlak zand-/grindpad.

Caminito del Rey Spanje

Caminito del Rey reserveren

Je dient vooraf een tijdslot te reserveren. Trek ongeveer drie uur uit voor de hele wandeling. Het is one-way van het plaatsje Ardales naar El Chorro. Een bus brengt je tegen een kleine vergoeding terug naar je beginpunt. Wandelschoenen en wat eten/drinken voor onderweg zijn geen overbodige luxe. Kijk op www.caminitodelrey.info/en voor meer info en tickets.

Caminito del Rey El Chorro koningspad
Ballon!