Sevilla, Andalusië

Plaza de Espana, Sevilla De oude historische stad Sevilla is een van de parels van Zuid-Spanje en een must-see tijdens een rondreis door Andalusië. Je vindt hier een mix van eeuwenoude geschiedenis, prachtige architectuur, rijke tradities en moderne festivals. Bezienswaardigheden zijn het koninklijk paleis en de gotische kathedraal. Tip: neem de fiets om de stad te verkennen en vergeet daarbij de levendige volkswijken Triana en Macarena niet.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Catedral de Santa María de la Sede

Deze reusachtige en unieke gotische kathedraal mag je niet overslaan. Het is een van de grootste kathedralen van Europa. Wat het bouwwerk vooral bijzonder maakt, zijn de verschillende bouwstijlen. Naast gotische en renaissance invloeden zie je de restanten van de Moorse moskee die eerst op deze plek stond. Dit zijn het hofje (Patio de los Naranjos) en de Puerta del Perdón. De huidige Giralda-toren was de minaret van de moskee. Een leuk weetje: in de toren lopen geen trappen omhoog, maar een steile gang, zodat men te paard naar boven kon.

Kathedraal van Sevilla

Real Alcazar (paleiscomplex)

Duizend jaar geschiedenis komt samen in het koninklijk paleis. Ooit door de Moren in Arabische stijl gebouwd en later door de diverse koningen en keizers geüpdatet. Je ziet hier duidelijk de Mudéjar-architectuur terug, ontstaan nadat de christenen de Moren verdreven hadden uit Zuid-Spanje. De patio is één van de highlights, maar ook de grote, mooi aangelegde tuinen zijn de moeite waard.

Alcazar in Sevilla

Metropol Parasol

Parasol of paddenstoel, deze bijzondere houten constructie biedt een wandeling met schitterende uitzicht over de stad, een echte aanrader met zonsondergang! Op de begane grond is een versmarkt en in de kelder is een museum met archeologische vondsten die bij de bouw van de Metropol Parasol gevonden zijn.

Metropol Parasol in Sevilla

Barrio Santa Cruz

Rondom het paleizencomplex Alcazar en de Giralda (klokkentoren) ligt de oude joodse wijk. Na een roerig verleden was deze prachtige wijk lange tijd verlaten. Tegenwoordig bruist het weer van het leven op de gezellige pleinen met terrasjes. Wil je meer weten over de geschiedenis van de joodse gemeenschap in Sevilla, dan bezoek je het museum Centro de Interpretacion Juderia de Sevilla. Aan de rand van de wijk ligt het Jardines Murillo park met een monument voor Columbus.

Wijk Santa Cruz in Sevilla

Torre del Oro

De naam 'Gouden Toren' verwijst waarschijnlijk naar de koloniale periode, toen schepen met goud vanuit Latijns-Amerika de haven binnen voeren. Het ligt op een prachtige plek aan de rivier Guadalquivir. Het torentje stamt uit de twaalfde eeuw en was onderdeel van de Moorse stadswal. Bovenin het torentje bevindt zich een klein maritiem museum.

Torre del Oro in Sevilla

Barrio de Triana

Andalusië staat bekend om de flamenco-dans. De volkswijk van Sevilla, Barrio de Triana, wordt ook wel de geboorteplaats van de flamenco genoemd. De wijk ligt aan de overkant van de Guadalquivir-rivier. De ooit drukke handelswijk is nu een relatief rustige plek om rond te wandelen en te genieten op een terrasje. De dagelijkse ochtendmarkt is zeker een bezoek waard, alleen al om de verse streekproducten te proeven.

Flamencodans in Sevilla
Ballon!