Torremolinos, Andalusië

Torremolinos Het populaire Torremolinos aan de bekende Costa de Sol is beroemd vanwege de langgerekte stranden, boulevards en tal van restaurantjes en terrasjes. Ben je op zoek naar het oude karakter van deze bekende badplaats, bezoek dan de visserswijk La Carihuela.

Bezienswaardigheden & activiteiten

La Carihuela

La Carihuela is waarschijnlijk het bekendste strand van Torremolinos. Na een dag genieten aan zee, verruil je aan het einde van de dag je strandbedje voor een chiringuito, een van de vele gemoedelijke Spaanse strandtentjes. De hele wijk draagt overigens de naam Carihuela. Deze voormalige visserswijk toont je het oude karakter van deze beroemde badplaats. Tussen de visserswoningen wemelt het van de terrasjes waar je voor een habbekrats een bord verse vis bestelt.

La Carihuela

Bajondillo

Bajondillo is een van de andere stranden die Torremolinos rijk is. Aan dit gedeelte van het strand ligt een flaneerboulevard. Bovendien zijn op en rond deze locatie talloze bars, restaurants en winkels.

Torremolinos

Parque de la Batería

Na een dagje strand is het goed toeven in Parque de la Batería, het park met de botanische tuin van Torremolinos (dagelijks geopend, op maandag gesloten). Hier ontdek je niet minder dan 1.000 verschillende plantensoorten. Bovendien is er op het terrein ook een prachtige Japanse tuin aangelegd.

Bezoek de botanische tuin van Torremolinos

Costa Lago

Wie Torremolinos zegt, zegt strand. Het strand van Costa Lago is vooral erg populair onder jongeren. Naast douches zijn er op dit stuk van de kust ook hangmatten te vinden. Ook zijn er ligstoelen te huur.

Costa Lago, Torremolinos

Omgeving

Fuengirola

Deze nabijgelegen badplaats met acht kilometer lang zandstrand is zowel in de zomerperiode als bij overwinteraars populair. Flaneer over de El Paseo Marítimo Rey de España, geniet van de zon en het strand of breng een bezoek aan de dierentuin.

Fuengirola

Mijas

Op vierhonderd meter boven zeeniveau en zo’n twintig kilometer van Torremolinos vandaan tref je Mijas. Alleen al de weg naar boven, naar deze plaats toe, is de moeite waard. Vanuit de auto word je getrakteerd op spectaculaire uitzichten over zee. Eenmaal het hoogste punt bereikt, wacht een pittoresk wit dorp met huisjes vol geraniums op je.

Mijas
Ballon!