Zahara de la Sierra, Andalusië

Zahara de la Sierra Zahara de la Sierra torent hoog boven alles uit. Het staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en behoort tot een van de mooiste dorpen van Spanje. De belangrijkste bezienswaardigheid van Zahara de la Sierra is onbetwist het Nasrid-kasteel en de daarbij behorende uitkijktoren, Torre del Homenaje. Verder is het goed toeven aan de oevers van het meer en op een van de vele gezellige terrassen waar goede wijn wordt geschonken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Nasrid-kasteel

De belangrijkste bezienswaardigheid van Zahara de la Sierra is onbetwist het Nasrid-kasteel en de daarbij behorende uitkijktoren, Torre del Homenaje. De Moren bouwden het kasteel in de tijd dat zij met de christenen oorlog voerden. Het bouwwerk diende om de – in toen Moorse handen zijnde – steden Ronda en Málaga te beschermen tegen aanvallen van de christenen. Na jaren van bestormingen won de markies van Cádiz in 1483 uiteindelijk de laatste slag. Het kasteel is inmiddels gerestaureerd en geopend voor bezoekers.

Nasrid-kasteel

Historische centrum

Het historische centrum van Zahara de la Sierra is compact. De smalle kronkelende straatjes zijn een lust voor het oog en leiden je naar onder meer de Santa Maria de la Mesa-kerk en de San Juan de Letrán-kapel. Loop zeker even naar de oude Romeinse Palominos-brug.

Zahara de la Sierra

La Playita (Arroyomolinos)

Wie even aan de hitte (met name in de zomermaanden) van Zahara de la Sierra wil ontsnappen, zoekt verkoeling bij La Playita, een klein, maar fijn recreatiegebied met een strandje.

Ontsnap even aan de hitte
Ballon!