Reisinfo Asturië, Spanje

Asturië Asturië is een favoriet onder de natuurliefhebbers, want het gebied is het thuis van zowel stranden als bergen en mooie natuurparken. Op bijvoorbeeld een half uur rijden van de mooie stad Oviedo, vind je de Costa Verde. Hier wisselen groene heuvels, zandstranden en azuurblauw water elkaar af. Op een uur afstand, het binnenland in, vind je het Parque Natural de Somiedo. In dit park leven beren en je kunt onder leiding van een gids een berensafari maken.

De gezellige havenstad Gijón ligt aan de noordkust van het Iberisch schiereiland in de groene regio Asturië. Het is een verrassende badplaats met een kilometerslange boulevard en een gezellige oude visserswijk. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan het indrukwekkende Laboral Ciudad de la Cultura, een architectonisch hoogstandje.

De stad Avilés kenmerkt zich door een prachtig historisch centrum en indrukwekkend grote pleinen zoals het Plaza de Mercado en het Plaza de España. De paleizen Valdecarzana en Camposagrado zijn de moeite waard om te bezoeken en sluit de dag af met een heerlijk vers visgerecht in één van de restaurants in de stad.

Ballon!