Avilés, Asturië

Avilés De stad Avilés ligt centraal aan de groene kust van Asturië, de Costa Verde. De historische stad kenmerkt zich door een prachtig middeleeuws stadscentrum met indrukwekkende pleinen zoals het Plaza de Mercado en het Plaza de España. In de groene oase Parque de Ferrera kun je heerlijk genieten van de rust en stilte die dit park biedt. De paleizen Valdecarzana en Camposagrado zijn de moeite waard om te bezoeken. Sluit vervolgens je dag af met een heerlijk vers visgerecht in één van de restaurants in de stad.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Historisch centrum

Het historisch centrum van Avilés biedt door de prachtige monumenten zoals het zeventiende eeuwse stadhuis, de grote pleinen en de gezellige straatjes met lokale ondernemers, veel afwisseling. Geniet in één van de restaurants van heerlijke verse visgerechten, bereid met de lokale vangst van de vismarkt. De stad leent zich goed voor een wandeling of fietstocht door de straten met gebouwen met unieke gevels en langs oude kerken. In het hart van de stad vind je de paleizen Palacio de Valdecarzana en het Palacio del Marqués de Camposagrado en theater Palacio Valdés . Stuk voor stuk prachtige monumenten die zeker een bezoek waard zijn.

Avilés

Santo Tomás de Canterbury

Er zijn verschillende kerken in Avilés die zich Santo Tomás noemen. Op het plein Plaza de la Merced staat de zestiende eeuwse gotische kerk 'Iglesia de Santo Tomás de Canterbury'. Bij binnenkomst wordt de aandacht direct getrokken door de schitterende glas-in-loodramen. Vlakbij de hoofdingang van de kerk is een groot orgel, waarmee regelmatig orgelconcerten worden gegeven.

Avilés

Centro Niemeyer

Aan de overkant van de rivier de Avilés is in 2011 het moderne cultureel centrum Centro Niemeyer geopend. In het multifunctionele gebouw, gebouwd door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, worden allerlei activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten, film en dansoptredens gehouden. Vanuit het restaurant in de koepel van het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Avilés
Ballon!