Avilés, Asturië

Avilés De stad Avilés kenmerkt zich door een prachtig historisch centrum en indrukwekkend grote pleinen zoals het Plaza de Mercado en het Plaza de España. In de prachtige groene oase van het Parque de Ferrera kun je heerlijk genieten van de rust en stilte die dit park biedt. De paleizen Valdecarzana en Camposagrado zijn de moeite waard om te bezoeken en sluit de dag af met een heerlijk vers visgerecht in één van de restaurants in de stad.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Historisch centrum

Het historisch centrum van Avilés biedt door de prachtige monumenten zoals het zeventiende eeuwse stadhuis op het Plaza de España, de grote pleinen en de gezellige straatjes met lokale ondernemers veel afwisseling. Geniet in één van de restaurants van een heerlijk vers visgerecht, grotendeels bereid met lokale vis van de plaatselijke vismarkt. De stad leent zich goed voor een mooie wandeling of fietstocht door de straten met arcades, unieke gevels en langs prachtige kerken. Gelegen in het hart van de stad vind je het Palacio Valdés Theate, de paleizen Palacio de Valdecarzana en het Palacio del Marqués de Camposagrado en de moderne Santo Tomás de Canterbery. Stuk voor stuk prachtige monumenten die zeker een bezoek waard zijn.

Avilés

Iglesia de Santo Tomás de Cantorbery

Op het plein Plaza de la Merced staat de zestiende eeuwse gotische kerk 'Iglesia de Santo Tomás de Cantorbery'. Bij binnenkomst wordt de aandacht direct getrokken door de schitterende glas-in-loodramen. Vlakbij de hoofdingang van de kerk is een groot orgel, waarmee regelmatig orgelconcerten worden gegeven.

Avilés

Oscar Niemeyer Centrum

Aan de overkant van de rivier de Avilés is in 2011 het moderne cultureel centrum" Centro Niemeyer" geopend. In het multifunctionele gebouw, gebouwd door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, worden allerlei activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten, film en dansoptredens gehouden. Vanuit het restaurant in de koepel van het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Avilés
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!