Santander, Cantabrië

Santander In Noord-Spanje aan de Golf van Biskaje ligt Santander, hoofdstad van de groene regio Cantabrië. Deze havenstad ligt in een schilderachtige baai tussen groene bergen en de blauwe zee. Deze koninklijke stad is vooral voor de Spanjaarden een populaire badplaats. Er zijn mooie witte zandstranden en veel gezellige restaurants en barretjes. De stad heeft de laatste jaren een hip imago gekregen. Buurten en de boulevard zijn opgeknapt, kunstprojecten opgestart en er zijn nieuwe musea geopend.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Schiereiland La Magdalena

Het schiereiland La Magdalena is een schitterend plaatje door het contrast van de groene landtong met aan beide zijden het heldere, blauwe water met versnipperd nog wat eilandjes in zee. Het koninklijk huis heeft op deze unieke locatie een zomerresidentie laten bouwen, maar tegenwoordig is het Magdalena paleis in gebruik als luxe hotel. Er zijn mooie zandstranden met strandpaviljoens, diverse parken en statige huizen in belle-epoque stijl. Bij de hoge kliffen is een gratis dierentuin.

Santander

Kathedraal de Nuestra Señora de la Asunción

De kathedraal van Santander is een tussen de twaalfde en veertiende gebouwd monument, maar daarna wel diverse keren verwoest en weer opgebouwd. Je vindt er dus verschillende bouwstijlen terug, maar de kathedraal is voornamelijk gotisch. De kerk is enigszins sober, maar heeft interessante moderne kunstwerken, bijzondere beelden en een oude preekstoel. Ook de historische kloostergangen en crypte moet je niet overslaan bij een bezoek.

Santander

Stranden

Santander is in de zomer erg populair bij vooral Spaanse bezoekers door de mooie lange stranden. Het strand Playa el Sardinero is het bekendste strand van Santander en geliefd door zonaanbidders. Een ander veel bezocht strand is het Playa del Magdalena bij schiereiland La Magdalena. De stranden van Santander worden ook veel bezocht door watersporters. Door de hoge golven is vooral windsurfen het hele jaar door een erg populaire activiteit.

Santander

Museum Centro Botin

In 2017 is het kunstmuseum Centro Botin geopend. De eigenaar is de rijke bankiersfamilie van de Banco Santander. De architect Renzo Piano heeft het in het oog springende gebouw ontworpen met als doel de historische tuinen van het museum te laten integreren met de zee. Er hangt veel moderne kunst, maar verschillende ruimtes worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Zo worden er openluchtfilms getoond en zijn er exposities en voorstellingen.

Santander
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!