Playa de Aro, Catalonië

Playa de Aro Playa de Aro is een geliefde Spaanse badplaats aan de Costa Brava. Het is een heerlijke plek om simpelweg te genieten van zon, zee, strand en siësta. Het lange zandstrand, heldere water en de vele voorzieningen langs de boulevard maken het een populaire plek. Stap op de fiets om de omgeving te verkennen of maak een wandeling langs de kust om afgelegen baaitjes te ontdekken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Playa d'Aro

Het twee kilometer lange zandstrand is voor velen de belangrijkste reden om deze plaats te bezoeken. Het fijne zand, heldere water en de rustige zee maken het een heerlijke plek voor iedereen. Aan de lange boulevard vind je gezellige terrasjes en winkels met vers fruit, souvenirs en kleding. In de avond is dit een populair uitgaansgebied.

Playa de Aro strand

Camí de Ronda

Wandel een deel van de spectaculaire lange afstandsroute Camino de Ronda. Dit wandelpad loopt langs de kust en werd aangelegd om smokkelaars op zee op te sporen. Loop bijvoorbeeld richting Sant Antoni de Calonge. Onderweg spot je schilderachtige kleine baaitjes waar je een duik kunt nemen, wandel je stenen trappetjes op en af, loop je door uitgehouwen rotstunnels en heb je een prachtig uitzicht op de zee.

Camino de Ronda, Playa de Aro

Mirador de S'Agaró

Als je de Camino de Ronda de andere kant op loopt, richting S'Agaró, dan zie je een prachtige kustlijn vol villa's. Stop even bij het schattige prieeltje op de rots voor een verbluffend uitzicht.

Playa de Aro

Waterpark Aquadiver en Pp's Park

Wil je nog meer waterpret? Dan is het waterpark Aquadiver in Playa de Aro een aanrader. Hier vind je glijbanen, wildwaterbanen en golfslagbaden voor de hele familie. Een leuk park om in de avond te bezoeken is het themapark Pp's park. Dit is een soort kermis met attracties en achtbanen waar kinderen al hun energie kwijt kunnen.

Waterpark Aquadiver in Playa de Aro
Ballon!