Tarragona, Catalonië

Tarragona De oude havenstad aan de Costa Dorada kent een groots Romeins verleden. In Tarragona komen cultuur en geschiedenis samen met zon, zee en strand. Na een dag slenteren door de smalle straten en het fotograferen van de bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, plof je neer op een van de heerlijke zandstranden die Tarragona rijk is.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Amfitheater

Op een prachtige locatie aan de kust wachten de overblijfselen van het Romeinse amfitheater van Tarragona om door jou ontdekt te worden. Al in de tweede eeuw waren hier gladiatoren- en dierengevechten.

Romeins amfitheater, Tarragona

Romeins forum

Verspreid door de stad zie je overblijfselen uit de Romeinse oudheid, zoals restanten van een circus en een stadsmuur met wachttorens. Op het forum, het voormalige centrale marktplein, fotografeer je de zuilen van een tempel of deel je het terras met een oude Romeinse muur.

Romeins forum, Tarragona

Kathedraal van Tarragona

De rooms-katholieke kathedraal uit de twaalfde eeuw is absoluut een mooie bezienswaardigheid in Tarragona. De kathedraal is zowel van binnen als aan de buitenkant indrukwekkend vanwege de omvang en architectonische details. Neem de tijd om alle grandeur in je op te nemen en door de serene tuinen te wandelen.

Tarragona

Monument Los Castellers

Op de wandelpromenade Rambla Nova staat het bronzen monument Los Castellers. Het beeldt een bekende traditie van Tarragona uit. De Castells, oftewel het vormen van een menselijke toren, is een belangrijke traditie onder de bevolking van Tarragona. Het is zo kenmerkend, dat het inmiddels is vastgelegd als cultureel erfgoed van UNESCO. Om de twee jaar wordt in oktober de Concurs de Castells gehouden, waarbij verschillende groepen het tegen elkaar opnemen in een wedstrijd.

Monument Castellers, Tarragona

Stranden

In de omgeving van Tarragona liggen verschillende mooie zandstranden. Playa el Miracle is direct vanaf het historische centrum bereikbaar. Loop vanaf hier naar Balcón del Mediterráneo. Dit is een leuk uitzichtpunt over het Romeinse amfitheater, het strand en de Middellandse zee. Het Playa de Arrabassada ligt net wat verder uit het centrum maar heeft gezellige strandbarretjes.

Stranden Tarragona

Omgeving

Romeins Aquaduct

Op ongeveer tien minuten rijden van Tarragona bewonder je het aquaduct les Ferreres, ook wel de Duivelsbrug genoemd. Deze verhoogde waterweg van 27 meter hoog loopt door de Puigdelfí-vallei. Het aquaduct werd al in de eerste eeuw aangelegd om water van Puigdelfí naar Tarragona te leiden.

Tarragona

PortAventura World

Vlak bij Tarragona vind je een groot speelparadijs. PortAventura World bestaat uit twee grote attractieparken en een waterpark. PortAventura Park is een attractiepark met allerlei achtbanen terwijl het Ferrari Land een themapark is dat volledig in teken staat van Ferrari, auto's en snelheid. In het Caribe Aquatic Park dompel je je letterlijk onder in een wereld van water, glijbanen en waterpret.

PortAventura World, Tarragona
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!