Badajoz, Extremadura

Badajoz Badajoz ligt in de regio Extremadura, op slechts een paar kilometer van de Portugese grens. Het verleden van Badajoz staat in het teken van meerdere overheersers en grensoorlogen. De Moren drukten een grote stempel op de stad. Neem vooral een kijkje bij het Moorse fort La Alcazaba en dompel je onder in het Moorse verleden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kathedraal van San Juan Bautista

Midden op het Plaza de España schittert de gotische kathedraal van San Juan Bautista. De kathedraal is grotendeels tussen de dertiende en vijftiende eeuw gebouwd. Het heeft verdedigingselementen van een fort om het gebouw te beschermen in tijden van oorlog. Loop zeker even naar binnen om het prachtige houtsnijwerk te bewonderen.

Kathedraal van San Juan Bautista

La Alcazaba

Dit Moorse fort uit de twaalfde eeuw speelde een belangrijke rol in de verdediging van Badajoz. Het fort met vier toegangspoorten en verschillende torens is goed bewaard gebleven. Het Alcazaba staat te boek als het grootste fort van Spanje. Wandel over de verdedigingsmuren en ontdek de verschillende overblijfselen van gebouwen. Zo vind je hier de Santa Maria-kerk, restanten van kapelletjes en verschillende oude doorgangen. In het voormalige onderkomen van de elite huist nu het archeologische museum.

La Alcazaba, Badajoz

Puerta de Palmas

Deze zestiende-eeuwse poort is het icoon van Badajoz. Vroeger was het de toegangspoort naar het centrum binnen de verdedigingsmuren. De oude stadsmuren zijn ondertussen verdwenen, maar de poort met twee ronde torens staat nog fier overeind. De poort ligt dichtbij de oudste brug van Badajoz: de Palmas-brug over de Guadiana-rivier.

Puerta de Almas, Badajoz

Plaza Alta

Het Plaza Alta was in de middeleeuwen het centrum van de stad en een drukbezocht marktplein. Nu wordt het karakteristieke plein gekenmerkt door arcades, kleuren en versieringen op de gebouwen. Hier vind je het voormalige stadhuis en de oudste huizen van Badajoz uit de zestiende eeuw. Ook nu is het nog een gezellige ontmoetingsplek voor de locals.

Plaza Alta, Badajoz

La Giralda

Mensen die in Sevilla geweest zijn, zullen dit gebouw misschien wel herkennen. Het bevat namelijk een replica van de klokkentoren La Giralda die in Sevilla staat. Dit prachtige rode gebouw aan de Plaza de la Soledad valt direct op.

La Giralda, Badajoz
Ballon!