Mérida, Extremadura

Mérida Welkom in Mérida, de hoofdstad van de regio Extremadura en wonder uit de Romeinse tijd. Romeinse keizer Augustus stichtte de stad in het jaar 25 voor Christus. Mérida behoort tot een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Spanje. Veel bezienswaardigheden prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder het amfitheater en de tempel van Diana.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Romeins theater

Dit Romeinse theater is een must-see. Het theater is nog grotendeels in volle glorie te bewonderen. Het podium en de prachtige zuilen vormen vandaag de dag het decor van muziekevenementen. Op de tribunes ertegenover passen maar liefst zesduizend toeschouwers.

Theater Romano

Amfitheater

Het amfitheater van Mérida werd al in de eerste eeuw voor Christus in gebruik genomen. Hoewel alleen de onderste van de drie ringen met zitplaatsen nog bewaard is gebleven, geeft het een goede indruk hoe het er in de Romeinse gloriedagen uitgezien heeft.

Amfitheater Romano, Mérida

Tempel van Diana

De tempel van de godin Diana staat in het historische centrum en valt zeker op tussen de andere bouwwerken. De tempel behoorde voorheen tot het paleis van de graaf van Los Corbos en stond op een groot plein. De voorgevel met zuilen staan op een hoog granieten podium waar je omheen kunt lopen.

Templo de Diana

Romeinse Brug

Met een lengte van bijna 800 meter is deze Romeinse brug de langste van alle bewaard gebleven Romeinse bruggen. De brug loopt over de Guadiana-rivier en het mag alleen door voetgangers gebruikt worden. Het Alcazaba, dat aan het begin van de brug ligt, levert een mooi plaatje op.

Romeinse brug, Mérida

Alcazaba

Dit Moorse fort staat aan het begin van de Romeinse brug. Zo kon men indertijd goed zien wie er via de brug het stadje betrad. Je ziet hier delen van de oude stadsmuur en diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd. Hoewel niet alle overblijfselen even herkenbaar zijn, is het een interessante plek om te bezoeken.

Alcazaba, Mérida

Aquaduct van Milagros

Ten noorden van het centrum liggen de restanten van de aquaducten van Los Milagros, vrij vertaald 'aquaducten van de Wonderen'. Deze naam heeft het te danken aan de goede staat waarin het nog verkeert. Het water werd vanaf een reservoir vijf kilometer buiten de stad via het aquaduct naar Mérida geleid. De 25 meter hoge bogen zijn te bewonderen in een groen park.

Acueducto de los Milagros, Mérida
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!