Trujillo, Extremadura

Trujillo In het hart van Extremadura ligt een van de mooiste steden van de regio: Trujillo. Op de heuvel, in de oude ommuurde stad, vind je veel sfeervolle straatjes met monumentale gebouwen en het prachtige Plaza Mayor plein. De top van de heuvel wordt gedomineerd door een eeuwenoud Moors kasteel met stoere, vierkante torens. De stad staat ook bekend als de geboorteplaats van de roemruchte veroveraars Pizarro en De Orellana. Deze conquistadores gingen in de middeleeuwen op ontdekkingsreis en veroverden Peru en gebieden in de Amazone.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Plaza Mayor

Het hart van Trujillo is het prachtige, sfeervolle plein Plaza Mayor. Hier vind je het bronzen standbeeld van de beroemde veroveraar Francisco Pizarro. Rondom dit authentieke plein vind je historische huizen, paleizen en kerken. Strijk neer op een terrasje, bestel wat tapas en een glas Spaanse wijn en geniet van het mooie uitzicht. Leuk weetje, de serie Game of Thrones heeft een aantal scenes opgenomen op het Plaza Mayor.

Plaza Mayor

Castillo de Trujillo

Het kasteel van Trujillo is een ware vesting en gebouwd door de Moren in de tiende eeuw. Dit robuuste bouwwerk bestaat vooral uit dikke, hoge muren met een flinke binnenplaats. Op dit plein staat nog een oude Arabische wateropslagplaats, een zogenaamde Aljibe. Het is een flinke wandeling heuvelopwaarts, via leuke straatjes en met mooie doorkijkjes, maar je kan er ook met de auto naartoe rijden. Boven heb je een weids uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Ook bij het kasteel zijn filmopnames gemaakt voor de serie Game of Thrones.

Het kasteel van Trujillo

Santa Maria Mayor kerk

De Santa Maria Mayor kerk vind je centraal in de stad, op het plein Plaza Mayor. Deze gotische kerk is de belangrijkste kerk van de stad met diverse graven van prominente, beruchte families uit de middeleeuwen, waaronder de Pizarro's. Trujillo staat ook bekend om de vele ooievaars. De nesten bevinden zich vooral in de torens van kerken. Afhankelijk van het seizoen kun je de vogels niet missen en ze goed bewonderen vanaf het wandelpad wat omhoog loopt naar het kasteel.

Santa Maria Mayor kerk Trujillo

Game of Thrones serie

Leuk weetje, de serie Game of Thrones heeft een aantal scenes opgenomen in de stad Trujillo. Je kunt beelden van deze beroemde Amerikaanse fantasy-serie herkennen op het historische Plaza Mayor plein en bij het oude Castillo de Trujillo.

Trujillo
Ballon!