Bournemouth, Engeland

Bournemouth, Engeland In het zuiden van Engeland vind je de kustplaats Bournemouth, een klassieke Engelse stad. Vanaf de Boscombe pier heb je zicht op het Bournemouth Beach, een prachtig strand langs de kustlijn. Wandel door het centrum van de stad voor een bezoek aan de Lower Gardens of de Central Gardens met de kleurrijke rododendrons of bezichtig de Victoriaanse gebouwen. Het recreatiepark Coastal Activity Park biedt talloze watersportmogelijkheden en in het Oceanarium kun je de onderwaterwereld ontdekken. Het museum en kunstgallerij Russel-Cotes zijn zeker een bezoek waard.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Russel-Cotes Art Gallery & Museum

In 1901 schonk Sir Merton Russel-Cotes dit prachtige Victoriaanse huis als cadeau aan zijn vrouw. Het huis ligt bovenop een klif en heeft een schitterend uitzicht over de zee. Het huis ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een van de belangrijkste en fascinerende musea van Engeland. De collectie bestaat uit negende-eeuwse schilderijen, sculpturen en voorwerpen verzameld tijdens de reizen die het echtpaar maakte.

Russel-Cotes Art Gallery & Museum, Bournemouth

Gardens

Het langgerekte park van ruim drie kilometer strekt zich uit vanaf de Lower Gardens aan de kust tot de Coy Pond Gardens meer landinwaarts. Naast een prachtige tuin vind je in de Lower Gardens bij de pier ook diverse attracties zoals een groot reuzenrad en minigolf. In Central Gardens bevindt zich onder andere een oorlogsmonument. Slenter tussen de kleurrijke rododendrons of strijk neer op een van de heerlijke plekjes langs de rivier de Bourne. Ontdek in de Upper Gardens de verschillende boomsoorten uit Amerika, Azië en Europa. Wandel door het park en stop bij een van de kleine rode bruggetjes die de beek kruisen. Het laatste gedeelte van het park leidt langs sierrotsen naar de Coy Pond Gardens.

Gardens, Bournemouth

Bournemouth Beach en Pier

Het heerlijke strand van elf kilometer lengte is een echte trekpleister en biedt vele recreatiemogelijkheden. Het Rock Reef activiteitencentrum beschikt over de PierZip, een kabelbaan vanaf de pier naar de kust. Kinderen beleven veel plezier in de kunstmatige grotten in Pier Cave en zoeken de hoogte op bij de Highline hindernisbaan. Struin ook over de boulevard en loop een van de watersportscholen binnen voor een ruime keus aan surflessen en zeillessen. Of ga er zelf op uit met een kajak of waterski's.

Bournemouth Beach en Pier

St.Peter’s Church

De negentiende-eeuwse St Peter's Church is een opvallende verschijning in de stad door de torenspits van 62 meter hoog. Het interieur van de kerk is rijkelijk versierd met gotische elementen en gebrandschilderde ramen. Bekijk mooie fresco's, het gerenoveerde Harrison orgel uit 1914 en woon een jongens-en meisjes koordienst bij op een zondag. In een van de crypten liggen de resten van schrijfster Mary Wollstonecraft en filosoof William Godwin.

St.Peters Church, Bournemouth

Oceanarium

Het Oceanarium ligt aan het strand van Bournemouth. Kom oog in oog te staan met haaien, aai pijlstaartroggen en bekijk de meest kleurrijke vissen. Ontdek op een interactieve manier de verschillende vissoorten. Neem deel aan de Feeding Experience, bereid het eten van de dieren en help mee met het voeren van de reuzenschildpadden.

Oceanarium, Bournemouth

The Square

In het centrum van de stad bevindt zich het winkelhart van Bournemouth. In The Square vind je naast de vele winkels, ook talloze gezellige cafés, lunchrooms en restaurants. Meer naar het westen vanuit het centrum bevinden zich de prachtige tuinen in een langgerekt park van ruim drie kilometer. Ontspan na een dagje winkelen in een van de tuinen in het naastgelegen park, de Central Gardens.

Square,Bournemouth

Westbourne

Bezoek in het zuiden van Bournemouth de wijk Westbourne. De poole Road en de Seamoor Road zijn door een indrukwekkende Victoriaanse arcade met elkaar verbonden. Slenter langs de gezellige modeboetieks en tweedehandswinkels en strijk neer op een van de terrasjes van de eetcafés. Richting het zandstrand bevinden zich de Argyll Gardens en loop via een mooie hangbrug over een van de aanwezige kloven, de Alum Chine.

Westbourne, Bournemouth

Omgeving

Compton Acres Gardens

Op ongeveer tien minuten rijden van Bournemouth bevinden zich de Compton Acres Gardens. Na een uitgebreide renovatie staan de historische tuinen aangeschreven als een van de belangrijkste tuinen in het zuiden van Engeland. Een cirkelvormige route leidt je langs de belangrijkste hoogtepunten zoals de Grand Italian Garden, Rock and Water Gardens en de Japanese Garden ontworpen door een Japanse architect. Door het milde klimaat is het een gunstige omgeving voor meer dan 3000 bomen en zeldzame planten.

Compton Acres Gardens

Poole

Deze kleine stad op ongeveer vijftien minuten rijden kenmerkt zich als een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Volg de Cockle of Poole Trail door het oude gedeelte, duik in de geschiedenis van de stad in het Poole Museum en leer de lokale ambachten en handel kennen in de Poole Pottery. Vlak bij de stad ligt het smalle schiereiland Sandbanks. Vanwege de prachtige gouden zandstranden en unieke ligging betaal je hier een van de hoogste grondprijzen ter wereld. Vanaf dit schiereiland is Brownsea Island te bereiken, een prachtig beschermd natuurgebied. Of neem de veerdienst naar Studland voor een bezoek aan De Old Harry Rocks. Dit zijn drie indrukwekkende krijtformaties aan het oostelijke einde van de Jurassic Coast.

Poole, Engeland

New Forest National Park

Ten noordoosten van Bournemouth duik je de natuur in van het New Forest National Park. Een enorm natuurgebied met grote vlaktes waar wilde paarden los rondlopen. Verken het gebied al wandelend, fietsend of maak gebruik van de hop on and off bus die langs vele natuurplekken en plaatsjes rijdt. Stop even in het plaatsje Brockenhurst en verbaas je over de wilde paarden en koeien die door het dorp wandelen en soms zelfs een supermarkt binnen stappen.

New Forest National Park

Highcliffe Castle

Het Highcliffe Castle is een prachtige landhuis uit de negentiende eeuw, op nog geen half uur rijden.De Great Hall, in het Heritage Centre van het kasteel, toont in diverse opstellingen de geschiedenis van het kasteel. In de statige kamers vertellen de zwart-wit foto's het verleden van het kasteel. Het schilderachtige terrein rondom het kasteel bestaat uit een rozentuin en talrijke kronkelpaadjes langs keurig onderhouden gazons.

Highcliffe Castle

Corfe Castle

Op de route vanaf Poole naar Kimmeridge Bay ligt het Corfe Castle. Een enorme ruïne van een 1000 jaar oud koninklijk kasteel dat een groot aantal veldslagen heeft meegemaakt. Aan het begin van de twaalfde eeuw werd het kasteel gebouwd in opdracht van koning Hendrik I, de zoon van Willem de Veroveraar.

Corfe Castle

Kimmeridge Bay

Op het eiland Purback ligt Kimmeridge Bay. Het gebied staat bekend om fossielen, adembenemende zonsondergangen en hoge golven waar veel surfers op af komen. De kliffen kunnen worden beklommen via een trap die door de erosie langzamerhand afbrokkelt. Eenmaal boven heb je zicht op de Clavell Tower. De toren is jaren geleden verder van de klif verplaatst, om te voorkomen dat de toren van de klif af zou vallen.

Kimmeridge Bay, Purback
Ballon!